Het brandstoffonds van Thailand krijgt 20 miljard toebedeeld om de dieselprijs niet meer dan 30 baht per liter te houden

BANGKOK:- Het Thaise kabinet keurde een lening van 20 miljard baht aan het Oil Fuel Fund goed tijdens de vergadering gisteren in Krabi.

Premier Prayut Chan-o-cha zei dat deze lening het fonds zal helpen de prijs van diesel op een plafond van 30 baht per liter te houden.

Onder normale omstandigheden geeft het fonds maandelijks zo’n 1 miljard baht uit om de dieselprijs stabiel te houden.  Echter, te oordelen naar de torenhoge brandstofprijs, zou de lening het fonds minstens vier maanden moeten meegaan, zei Prayut.

De regering kan het Oil Fuel Fund op legale wijze tot 30 miljard baht lenen, hoewel ze deze lening heeft gemaximeerd op 20 miljard baht.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!