Het bosbouw departement van Chaiyaphum legt beslag op een luxe resort op de top van de Phu Lan Kha-berg in Noord-Thailand 

CHAIYAPHUM:- De afdeling bosbouw, politie en gewapende soldaten vielen gisteren een luxe resort op de hoge berg Phu Lan Kha binnen en legden beslag op 6 huizen, 2 percelen, in totaal 18 rai. De eigenaar beweerd het land te hebben gekocht van dorpelingen. Maar het terrein betreft een door de staat gereserveerd bosgebied.

Uit de inspectie is gebleken dat er 2 woongebouwen, 4 woonkoepels, 1 restaurant, 1 toiletgebouw was gebouwd en daarnaast is gebleken dat de berg voor een deel ontgonnen is

Op het moment van de inbeslagname werd daar niemand aangetroffen. Maar uit een grondig onderzoek bleek een telefoon op een adopter was aangesloten. De autoriteiten vermoeden dat de resorteigenaar en werknemers als de sodeju zijn ontsnapt. Vanwege het steile en dichte terrein duurt meer dan 2 uur om in het resort te komen.

Het lukt niet om de daders te arresteren, maar de politie nam wel 1 passagiersbusje, 1 jeep en een grote hoeveelheid landbouwwerktuigen in beslag. De agenten telden en scheidden de apparatuur voor het maken van documenten en noteerden verschillende items als bewijsmateriaal.

Het provinciale bosbouwdepartement van Chaiyaphum maakte bekend dat vanaf het begin 2022 bosbouw ambtenaren heeft aangenomen om dergelijke gebieden te inspecteren.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!