Het BMA van Bangkok noteert pieken in het aantal dagelijkse Covid19 infecties

BANGKOK:- Het dagelijkse aantal Covid19 infecties in Bangkok heeft een aanzienlijke piek doorgemaakt, bijna een verdubbeling van 400 naar 700 in de nasleep van het recente Songkran-festival in de stad.  Dit heeft geleid tot groeiende bezorgdheid bij de lokale autoriteiten, die vrezen dat de ware omvang van de situatie nog niet volledig tot uiting is gekomen.

De gemeentesecretaris van de hoofdstedelijke dministratie van Bangkok, het BMA, khun Wantanee Watana, heeft gewaarschuwd dat de situatie verder kan verslechteren, waarbij sommige gevallen mogelijk niet zijn gemeld aan de relevante autoriteiten of nog worden opgenomen.  Dit zou ertoe kunnen leiden dat het dagelijkse aantal Covid-19-gevallen in de Thaise hoofdstad nog verder stijgt tot ongeveer 1.000 gevallen per dag.

Ondanks de alarmerende toename van het aantal gemelde gevallen, heeft dr. Wantanee er bij het publiek op aangedrongen niet in paniek te raken over de plotselinge heropleving van infecties.  Ze verklaarde dat bij de meeste nieuwe gevallen oudere subvarianten van het virus betrokken lijken te zijn in plaats van de opkomende Omicron-subvariant XBB.1.16, die tot nu toe 27 gemelde gevallen heeft geregistreerd.  

Daarom zou dit probleem geen reden tot onmiddellijke bezorgdheid moeten zijn.

Desalniettemin pleit Dr. Wantanee, om de voortdurende veiligheid van kwetsbare personen te waarborgen, senioren en mensen met bestaande chronische gezondheidsproblemen om zich met bivalente vaccins zoals Pfizer, Moderna of AstraZeneca te laten inenten. Dit geldt voor zowel booster-opnamen als eerste vaccinaties voor degenen die hun prikken nog moeten ontvangen.

Deze vaccins zijn gratis beschikbaar via de BMA en kunnen worden verkregen in het Vajira-ziekenhuis en in 69 andere aangewezen openbare centra in de stad, meldde Bangkok Post.

Bij een gerelateerd incident werd gisteren op tragische wijze het lichaam van een dakloze gevonden voor een bank in de wijk Tha Phra Chan in Bangkok.  De man, vermoedelijk in de vijftig, was positief getest op het Covid-19-virus en de autoriteiten hebben hem tot nu toe niet kunnen identificeren bij gebrek aan identificatiedocumenten.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!