Het belooft een onstuimig weekend te worden in Thailand

BANGKOK: Het Thais meteorologisch instituut heeft zware regenval voorspeld in verschillende delen van de centrale, oostelijke en zuidelijke regio’s, terwijl 60% van Bangkok en omgeving ook stortbuien mogen verwachten.

Het TMD voorspelde dat het hogedrukgebied en de koude luchtmassa die de noordoostelijke en noordelijke regio’s van Thailand en de Zuid-Chinese Zee bedekt, aan het verzwakken zijn. Dit had ervoor gezorgd dat het moessondal naar boven was verschoven, over de hogere zuidelijke en oostelijke regio’s ging en de lagere zuidelijke regio, de Golf van Thailand en het lagere deel van de Andamanse Zee trof.

Dit weerpatroon resulteert in convectieve wolken en zware regenval in sommige delen van de noordelijke, centrale – inclusief Bangkok en de grootstedelijke gebieden – oostelijke en zuidelijke regio’s, aldus het instituut.

De bewoners in deze gebieden wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met mogelijke plotselinge overstromingen en mogelijke aardverschuivingen, vooral in heuvelachtige gebieden in de buurt van waterwegen.

Er worden golven van ongeveer 1-2 meter hoog verwacht in de gebieden in de Golf van Thailand en de Andaman Zee, of hoger in gebieden met onweersbuien. Kleine schepen worden geadviseerd voorzichtig te varen in gebieden met onweer, aldus het instituut.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!