Het Bang Sue vaccinatiecentrum sluit vanaf zaterdag de inloop inentingen met uitzondering voor zwangere vrouwen

BANGKOK:- Het belangrijkste vaccinatiecentrum van Bangkok opende gisteren de online registratie voor AstraZeneca-vaccinaties, maar alle beschikbare tijden waren binnen de kortste keren vergeven.

De annulering van het inloopcentrum kwam mede voort nadat de enorme drukte bij Bang Sue de angst voor een Covid19 uitbraak deed ontstaan.

Khun Mingkwan Wichaidit, directeur van het Bang Sue Vaccinatiecentrum, zei dat de inwoners van Bangkok de vaccinaties dichter bij huis moeten gaan zoeken.

 “De Bangkok Metropolitan Administration heeft meer dan 20 vaccinatiecentra geopend, dus we willen dat mensen de beste service in de buurt van hun huis krijgen”, zei Mingkwan.

Ondertussen probeert het personeel van het Bang Sue Center de drukte te verminderen door sneller te werken en mensen aan te sporen niet eerder naar het centrum te gaan dan het opengaat.  Maar het veranderen van het gedrag van mensen is moeilijk gebleken, gaf Mingwai toe.  

Afgelopen woensdag begon het personeel bijvoorbeeld vroeg om 6 uur ’s ochtends te werken, maar ontdekte dat er buiten al wachtrijen waren gevormd.  Het personeel organiseerde vervolgens social distancing in de wachtrijen totdat de vaccinatiedienst om 9.00 uur openging.

Via de websites van Dtac, True, AIS en National Telecom waren donderdag afspraken voor 10.000 mensen van 18-59 jaar en 10.000 kwetsbare mensen snel volgeboekt.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Vertaling: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!