Het as van de in Engeland overleden aanvoerder van voetbalclub “De wilde zwijntjes” in de Mekong rivier verstrooit

CHIANG RAI:- Familieleden, vergezeld door monniken en andere rouwenden, hebben gisteren het as van Duangphet Phromthep in een geïmproviseerde boot samen met voetballen en enkele van zijn kostbare bezittingen in de Mekong rivier in de provincie Chiang Rai in Thailand laten zakken 

De 17-jarige Khun Duangphet was een van de 12 jongens die in 2018 uit een overstroomde grot werden gered.  Hij stierf vorige maand in het Verenigd Koninkrijk. Familieleden, monniken en vrienden keken maandag vanaf een boot toe hoe de as van een van de 12 jongens die in 2018 uit een overstroomde grot in Noord-Thailand werden gered, in de Mekong rivier ten onderging.

Het as van Duangphet in een geïmproviseerde boot, samen met voetballen en enkele van zijn kostbaarste bezittingen in de Mekong rivier te water gelaten.

Het gebied waar deze ceremonie zich voltrok, ligt in de noordelijkste provincie van het land waar de grenzen van Laos, Myanmar en Thailand samenkomen, bekend als de Golden Driehoek. 

Zijn lichaam werd op verzoek van zijn familie tijdens een boeddhistische ceremonie in Engeland gecremeerd.  Phra Khru Prayut Chetiyanukarn, abt van de Wat Phra That Doi Wao-tempel in de provincie, die de boeddhistische begrafenisstoet leidde, zei dat de as van overleden familieleden vaak op deze plek wordt uitgestrooid.  Hij zei dat de Gouden Driehoek “naar verluidt een naga herbergt die ons zal helpen de doden te beschermen en te verzorgen”.

Naga’s zijn slangachtige, mystieke wezens die worden aanbeden in het Thaise boeddhisme.  Met een lengte van bijna 5.000 kilometer is de Mekong een van de langste rivieren in Azië en stroomt door verschillende landen, waaronder China, Vietnam, Myanmar, Cambodja, Thailand en Laos.  

Khun Duangphet, beter bekend als Dom, werd op 12 februari bewusteloos gevonden in zijn kamer aan de Brooke House College Football Academy in Leicestershire, centraal Engeland.  Hij overleed twee dagen later in een ziekenhuis.

De doodsoorzaak is nog niet vrijgegeven door de lijkschouwer, maar de politie zei dat ze niet als verdacht werd beschouwd. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Div. Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!