Het Almo van Thailand neemt voor 92 miljoen baht aan activa van tempel-fraudeur

BANGKOK:-  Het anti-witwas-bureau in Thailand, óók wel het Amlo genoemd, heeft de  activa ter waarde van ongeveer 92 miljoen baht in beslag genomen van een medewerker van wijlen abt Somdej Phra Wannarat van Wat Bowon Niwet Vihara en vier andere mensen die dicht bij hem staan.

Het Amlo had afgelopen  dinsdag (10 mei) een bevel uitgevaardigd om 14 items in beslag te nemen van Apirat Jayankura Na Ayudhya, ook bekend als Noei, die wordt beschuldigd van het verduisteren van tientallen miljoenen baht uit de tempel.

De inbeslagname vond plaats nadat rechercheurs van de Recherche van de politie overtredingen tegen de verdachte op grond van de Witwaswet en strafbare feiten in verband met valsheid in geschrifte en fraude op grond van het Wetboek van Strafrecht constateerden.

De 14 in beslag genomen voorwerpen, ter waarde van 92,09 miljoen baht, waren gekoppeld aan in totaal vijf mensen, maar vooral aan de heer Apirat.  

Deze omvatten:
* Een condominium van 7 miljoen baht bij het LINE Jatujak-Mochit-project.  Het werd bewoond door de Khun Apirat.
* Een condominium van 14,6 miljoen baht in het LINE Jatujak-Mochit-project, bewoond door Khun Apirat en Khun Karin Kittiampon.
* Een pand van 3,7 miljoen baht met een gebouw in de wijk Prawet in Bangkok, samen bewoond door Khun Apirat en Khun Chalermporn Jayankura Na Ayudhya.

* Een 15 miljoen baht Bentley geregistreerd onder de naam Khun Apichai Jayankura Na Ayudhya.
* Een Porsche ter waarde van 6,9 miljoen baht op naam van Khun Apirat.
* Een Volvo XC 40 twv 2,59 miljoen baht, geregistreerd op naam van Khun Suwarat Jayankura Na Ayudhya.
* Een Volvo XC 60 ter waarde van 3,1 miljoen baht geregistreerd op naam van Khun Chalermporn.

* Een Tesla ter waarde van 3,1 miljoen baht op naam van Khun Karin.
* Een kentekenplaat, Phor Phor 5 Bangkok, getaxeerd op 5,2 miljoen baht, eigendom van Khun Apirat.
* Een kentekenplaat, Nor Nor 9 Bangkok, ter waarde van 2,2 miljoen baht, eigendom van Khun Apirat.

* Vier bankrekeningen, één op naam van Khun Apirat en één op naam van Khun Apichai.

De functionarissen van het Almo hebben de politie verteld dat ze meer activa in beslag zullen nemen als en wanneer ze worden gevonden, zei kolonel Anek Taosuparb, de plaatsvervangend CSD-commandant.

Een bron die bekend is met de zaak zei dat Khun Karin, een goede vriend van Khun Apirat, een neef is van raadslid Khun Ampon Kittiampon.

Nadat Somdej Phra Wannarat op 15 maart was overleden, diende het tempelcomité een klacht in bij de politie en beschuldigde khun Apirat van het verduisteren van meer dan 190 miljoen baht uit de tempel in het Phra Nakhon-district van Bangkok en zijn filialen.

Het geld was voor de renovatie van de tempel en de bijbehorende tempels. Khun Apirat werd op 23 maart gearresteerd in een wooncomplex in Bangkok.Hij ontkent de aantijgingen die tegen hem zijn geuit.  Hij zit in politiehechtenis.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!