De Thaise regering overweegt de belasting op diesel te verlagen

BANGKOK:- Het ministerie van Financiën overweegt de mogelijkheid om de verbruiksbelasting op diesel later deze maand (mei) met 5 baht per liter te verlagen om de ontberingen van de mensen in deze  huidige economische situatie te verlichten.

Dit aangezien de huidige verlaging van de verbruiksbelasting van de regering van 3 baht per liter op 20 mei afloopt, zei het ministerie dat het een plan overweegt om de verlaging van de verbruiksbelasting te verlengen om de financiële druk op het publiek als gevolg van de Covid19 pandemie en Rusland-Oekraïne te verlichten. Sinds de invoering in februari heeft de huidige belastingverlaging het Accijnsbureau ongeveer 17,1 miljard baht gekost.

Maar ambtenaren voerden aan dat de verliezen redelijk waren gezien ten opzichte van de stijgende inflatie en de kosten van levensonderhoud.

Volgens het ministerie van Financiën bedroeg de netto-inkomsten van de regering voor de zes maanden van 2022 in totaal meer dan 1,09 biljoen baht, waarmee het de doelstelling met 68,8 miljard baht overtrof. De afdeling verzamelde in de periode 852 miljard baht, 15,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Ondanks onzekerheden en uitdagingen in binnen- en buitenland, sprak minister van Financiën, Khun Arkhom Termpittayapaisith het vertrouwen uit dat Thailand op schema blijft om zijn fiscale 2022-inkomstendoelstelling van 2,4 biljoen baht te halen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Pattaya Mail 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Pattaya Mail

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!