Het aantal Omicron-infecties in Thailand overschrijd vandaag 100 gevallen, de hele wereld staat weer op scherp

PATTAYA:- Inmiddels is in 95 landen de Omicron-variant van Covid-19 geconstateerd, jammer genoeg is ook Thailand niet ontsnapt aan deze variant. Volgens de CCSA zijn nu 104 Omicron-variantinfecties ontdekt in Thailand met de eerste lokale overdracht die onlangs is ontdekt.  De meeste gevallen van de nieuwe variant worden momenteel behandeld, hoewel sommige al zijn hersteld, volgens de Thaise gezondheidsdienst.

Volgens gegevens geciteerd door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, is de Omicron-variant veel meer overdraagbaar dan andere varianten van Covid-19 en is deze al gevonden in 47 van de 50 Verenigde Staten.  Maar liefst 73% van alle nieuwe Covid-19-infecties in de VS zijn nu van de Omicron-variant.

Andere landen hebben beperkingen opgelegd of aangescherpt in het licht van de zich snel verspreidende Omicron-variant.  Israël staat zijn eigen bevolking niet toe om naar Omicron-risicogebieden zoals de VS, het VK en Rusland te reizen, evenals naar vele landen in heel Europa zoals Portugal, Marokko, Duitsland, Italië, Zwitserland, Hongarije en Turkije.

Thailand heeft het voorbeeld gevolgd door de internationale reisbeperkingen aan te scherpen en heeft de heropening op 1 november teruggedraaid, waardoor het Test & Go-schema is ontstaan ​​dat quarantaines langer vermijdt dan wachten op RT-PCR-testresultaten, en het Sandbox-programma heeft uitgebreid naar locaties in het hele land  .

Nu zijn toegangsregels voor onbepaalde tijd uitgesteld en om Thailand te betreden, moet iedereen weer in quarantaine.  De autoriteiten in Thailand hebben haar burgers niet verboden om naar het buitenland te reizen, maar ze hebben wel gevraagd dat Thais niet van en naar de VS, Europa en Afrika reizen.

In december, voor deze aanscherping van de regels, arriveerden 182.578 internationale reizigers in Thailand met relatief weinig Covid-19-infecties, Omicron-variant of anderszins.  Gisteren arriveerden er 10.759 reizigers, waarvan de overgrote meerderheid onder het afsluitende Test & Go-schema viel:

TEST & GO AANKOMST
9.479 reizigers
34 positieve Covid-19-tests
0,35% infectiepercentage

SANDBOX SCHEMA
1140 reizigers
2 positieve Covid-19-tests
0,18% infectiepercentage

 ALTERNATIEVE QUARANTINE
140 reizigers
3 positieve Covid-19-tests
2,1% infectiepercentage

Interessant om op te merken: het alternatieve quarantaineprogramma waarmee niet-gevaccineerde reizigers Thailand kunnen binnenkomen, heeft een infectiepercentage dat minstens 6 keer hoger is dan de programma’s waarvoor vaccinatie vereist is.

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!