Het aantal gewonden tijdens Songkran neemt toe, maar het aantal verkeersongevallen daalt!

BANGKOK:- Volgens het ministerie van Volksgezondheid is het aantal opgenomen patiënten met 81% gestegen, terwijl het aantal gewonden bij verkeersongevallen tijdens het Songkran-festival jaar op jaar met 19% is gestegen.

Dr. Opas Kankawinpong, de ondersecretaris van het ministerie, zei dat hij bezorgd was over het stijgende aantal verwondingen door verkeersongevallen, eraan toevoegend dat de meeste chauffeurs en passagiers basisveiligheidsregels zoals het dragen van een helm tijdens het rijden en het dragen van veiligheidsgordels hadden genegeerd.

Hij zei dat uit cijfers verzameld door het noodoperatie centrum van de afdeling Volksgezondheid van ussen 11 tot 16 april bleek dat het aantal cumulatieve slachtoffers 17.775 gevallen heeft bereikt – een stijging van 19,3% ten opzichte van vorig jaar.  Hiervan werden 3.814 mensen in het ziekenhuis opgenomen, een stijging van 81,8%.

De belangrijkste oorzaak van ongevallen (ongeveer 92%) was het niet dragen van de veiligheidsgordel, gevolgd door het niet dragen van een helm (32%) en rijden onder invloed (11%).  Het totale dodental was 232, een daling van 26,8% ten opzichte van een jaar eerder.  De staatssecretaris van het ministerie raadde burgers aan om voorzichtiger te zijn bij het naar huis gaan van hun reizen, aangezien het vandaag de laatste dag van de lange vakantie is.

Hij adviseerde ook om de symptomen te controleren in geval van koorts, aangezien in dit geval een ATK-test voor Covid-19 vereist is.  Ondertussen meldde de afdeling rampenbeheer van het ministerie van Binnenlandse Zaken gisteren dat 197 mensen zijn omgekomen en 1.738 anderen gewond zijn geraakt bij verkeersongevallen in de periode van 11 tot 15 april, waarbij motorfietsen verantwoordelijk waren voor 78,9% van de verkeersongevallen.

Khun Chotenarin Kerdsom, de plv. staatssecretaris, zei dat de meeste ongevallen (59) plaatsvonden in de noordelijke provincie Nan en dat het hoogste dodental, 15, werd geregistreerd in Bangkok.  Nan was ook het land met de meeste slachtoffers, met 59 mensen, zei hij.  Plaatsvervangend hoofd van de nationale politie, luitenant-generaal Prachuap Wongsuk, zei dat de politie van 11 tot 15 april in het hele land 362.102 mensen heeft gearresteerd wegens verkeersovertredingen.

Op de eerste plaats stond met 37% van de gevallen snelheidsovertredingen, die in 133.639 gevallen werden geconstateerd.  Daarna volgen rijden zonder rijbewijs met 80.251 gevallen of 22%, rijden zonder helm met 71.299 gevallen of 20% en rijden onder invloed van alcohol met 18.205 gevallen of 5%.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Thaiger 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!