Het aantal Covid19 infecties stijgt in Thailand sneller dan in Europa

~HET IS 5 VOOR 12 IN THAILAND~
(Er moeten snel (andere) maatregelen worden getroffen, anders is het te laat)

THAILAND:- Het aantal Covid19 besmettingen in Thailand neemt dramatisch toe.  Het aantal gevallen in Thailand stijgt nu sneller dan enig ander Europees land, behalve het Verenigd Koninkrijk, en in ongeveer hetzelfde tempo als de Verenigde Staten.  

Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA rapporteerde in de afgelopen dagen steeds meer dodelijke sterfgevallen en tot duizenden oplopende infecties per 24 uur.

De meeste infecties worden in Bangkok geregistreerd, gevolgd door de provincies Tak, Samut Prakan, Chonburi, Samut Sakhon, Songkhla, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Pattani, en Saraburi. Een cluster in Sri Racha liet het aantal nieuwe Covid19 begin deze week oplopen tot bijna 400.

Tot nu toe zijn er ongeveer 10 miljoen mensen gevaccineerd, Thailand moet nu echt alle zeilen bijzetten om het virus in bedwang te houden, daar nu niet eens 10 procent van de mensen die in Thailand leven ingeënt zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Thai PBS World

2 gedachten aan “Het aantal Covid19 infecties stijgt in Thailand sneller dan in Europa”

  1. Ik dacht dat Thailand 70 miljoen inwoners had. Als daar dan 10 miljoen na al zijn ingeënt is dat toch meer dan 10 %? Maar ze mogen wel een tandje bij steken. In Vlaanderen hebben nu al meer dan 80% een eerste prik gehad. We zijn intussen al geëvalueerd naar groene zone😃

    1. Volgens mij zijn er minder gevaccineerd dan 10 miljoen. Dus waarschijnlijk klopt die “nog geen 10% gevaccineerd” wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!