Het aantal Chinese toeristen naar Thailand dramatisch gedaald na de schietpartij in Bangkok en de oorlog in Israël

BANGKOK:- De minister van Toerisme en Sport in Thailand maakte onlangs bekend dat het aantal buitenlandse toeristen met duizenden is afgenomen na de schietpartij in het winkelcentrum in Bangkok en de oorlog in Israël.

Khun Sudawan Wangsupakitkosol, de Thaise minister van Toerisme en Sport, vertelde tegen de Thaise media: “Het aantal toeristen is afgenomen ten opzichte van vorige week, vooral de Chinezen, die slechts 75,093 toeristen zagen aankomen. 

We hebben vastgesteld dat dit komt doordat sommige Chinezen vóór hun Gouden Week, een belangrijke feestdag, op reis gingen om de drukte te vermijden. Bovendien maken sommige Chinezen zich nog steeds zorgen over de schietpartij in Siam Paragon.”

“De lange vakanties voor Chinezen zijn voorbij en een nieuw schoolsemester in Azië, Oost-Azië en Oceanië is begonnen. Als gevolg hiervan bedroeg het totale aantal buitenlandse toeristen dat Thailand vorige week bezocht 497,966, wat 54,453 minder was dan de week ervoor, oftewel een daling van ongeveer 9.86 procent.

“De top vijf buitenlandse bezoekers zijn Maleisiërs, Chinezen, Indiërs, Zuid-Koreanen en Laotianen. Laotianen zijn met 1.16 procent gedaald, Chinezen, Zuid-Koreanen, Maleisiërs en Indiërs zijn gedaald met 29.47 procent, 26.77 procent, 20.43 procent en 8.22 procent. 

Er wordt verwacht dat het aantal toeristen uit Oost-Azië en Oceanië de komende weken voortdurend zal afnemen, omdat ze zich zorgen maken over de oorlog in Israël en de mogelijke gevolgen voor vluchten”, voegde khun Sudawan eraan toe.

Ondertussen dringt de Thaise toeristenautoriteit, het TAT en enkele Thaise toeristengroepen er bij de Thaise regering op aan om een ​​visumvrijstelling in te voeren voor Indiase staatsburgers om hen in staat te stellen vrijer naar Thailand te reizen, net als Chinese staatsburgers.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!