Fransman ontdekt een enorme vastgoedfraude t.w.v. 100 miljoen Baht in Zuid-Thailand 

PHUKET:-Een Fransman heeft drie Thaise staatsburgers op sociale media beschuldigd van het plegen van vastgoedfraude en het misleiden van honderden slachtoffers om te investeren in een vastgoedproject in Phuket. De totale schade zou ruim 100 miljoen baht bedragen.

Op zijn Twitter-account op 7 oktober zei de Fransman dat veel mensen, zowel Thais als buitenlanders, hun geld hadden geïnvesteerd in een vastgoedproject in Phuket genaamd City Life Patong.

Monsieur Polydor zei dat de fraudeurs “honderden miljoenen baht van investeerders hebben afgepakt en geen steen op de andere hebben laten zetten.

Polydor onthulde de identiteit van de vermoedelijke Thaise fraudeurs in de post, samen met hun foto’s en zei dat de hoofdpersoon in de fraudering een Thaise man was genaamd Sawit alias ‘Mai’.

Volgens Polydor had Mai eerder te maken gehad met juridische gevolgen voor een soortgelijk misdrijf in mei 2018, maar kon hij de straf ontlopen en zijn frauduleuze activiteiten voortzetten volgens dezelfde procedures. Polydor zei dat Mai de zwendel uitvoerde samen met zijn Thaise vrouw Laddawan Suannuch en een jonge Thaise man genaamd Joshua Velasco.

Monsieur Polydor zei dat zijn moeder, die fabrieksarbeider was, met pensioen wilde gaan in Thailand en al haar spaargeld in het vastgoedproject wilde investeren. Hij zei dat zijn familie niet rijk was, maar dat hij bereid was een beloning van 1 miljoen baht uit te bieden aan iedereen die een oplossing voor zijn moeder kon vinden om haar investeringen terug te krijgen. Ze investeerde in 2022 in onroerend goed omdat ze het project geloofwaardig vonden en haar van alle benodigde documentatie van de autoriteiten konden voorzien.

De twee zochten hulp bij de Franse ambassade in Thailand en ontdekten dat ze niet alleen waren. Schokkend genoeg waren er naast de slachtoffers uit Thailand, China, Engeland en Rusland ook andere Franse slachtoffers verstrikt in dit frauduleuze web.

Polydor hoopte nu dat het verhaal dat op sociale media circuleert hem en zijn moeder zou helpen en anderen zou waarschuwen niet betrokken te raken bij de drie Thaise oplichters.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!