Het 45-daagse visum in Thailand is van de baan, 30 dagen …en dat is het!

BANGKOK:- Ondanks intensief lobbyen door de Thaise toerismeautoriteit, krijgen burgers van de ongeveer 60 visumvrije landen niet langer 45 dagen de tijd om het land binnen te komen.   Toeristen uit Europa, het VK, de VS, Australië, Saoedi-Arabië enz. hebben hebben sinds gisteren slechts 30 dagen de tijd om zonder visum binnen te komen.  

Wel kunt U bij het Thaise immigratiekantoor echter eenmalig met nog eens 30 dagen verlengen.  Dit is een terugkeer naar de situatie van vóór 1 oktober 2022, toen de 45-dagenregel werd ingevoerd als tijdelijke maatregel om het toerisme te stimuleren tot 31 maart 2023.

Met andere woorden, onderdanen van niet-visumplichtige landen hebben nu maximaal 60 dagen voor hun deadline in plaats van 75 dagen.  U kunt echter nog steeds het land verlaten, zij het voor een korte tijd, en de procedure nog eens 30 + 30 dagen herhalen.  Dergelijke grensoverschrijdingen over land zijn echter beperkt tot maximaal twee per kalenderjaar.  Er is geen formele beperking voor binnenkomst door de lucht, maar immigratieambtenaren kunnen de toegang weigeren als ze denken dat er eerst een formeel visum moet worden verkregen bij een Thaise ambassade.  

Onderdanen van 19 andere landen die zonder voorafgaand visum willen binnenkomen, worden geclassificeerd als “Visa on Arrival”.  Ze betalen 2.000 baht bij binnenkomst en komen voornamelijk uit China en India.  Zij kregen een inreisvisum voor 30 dagen van 1 oktober 2022 tot 31 maart 2023, maar dat is nu vervangen door een visum voor 15 dagen, zoals dat tot eind september vorig jaar het geval was.  Onderdanen van landen waar visumplicht van toepassing is, kunnen alleen een verlenging van zeven dagen krijgen bij de immigratiekantoren, op voorwaarde dat ze een retourticket naar hun thuisland kunnen tonen.  Ze kunnen hun verblijf niet verlengen door de grens over te steken.

Noch de immigratiedienst, noch de regering hebben officieel aangekondigd dat ze zijn teruggekeerd naar een historisch precedent.  Het besluit om de regels voor slechts zes maanden te versoepelen is afgelopen najaar door het kabinet genomen en vereiste dus technisch gezien geen opzegging.  

De meeste Thaise ambassades in het buitenland, waaronder die in het VK en de VS, hebben al lang berichten op hun websites geplaatst over het einde van de regeling op 31 maart.  Sinds 1 april gelden voor buitenlandse toeristen nieuwe inreisregels op zowel Thaise luchthavens als grensovergangen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie
Bron: Wochenblitz.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!