HelloFresh stopt verkoop kokosmelk uit Thailand nadat PETA dwangarbeid van apen blootlegt

EUROPA:- HelloFresh zal in de toekomst niet langer kokosproducten uit Thailand gebruiken. Dat beslist ‘s werelds grootste maaltijdboxleverancier in navolging van een nieuwe campagne van PETA. Daarin legt de dierenrechtenorganisatie schrijnende dierenmishandeling bloot in Thailand, waarbij apen in barre levensomstandigheden gedwongen worden tot het oogsten van kokosnoten.

Beelden opgenomen op verschillende locaties in Thailand tonen hoe apen geketend in hoge bomen klimmen om zware kokosnoten te oogsten. “Ze worden gekidnapt of gefokt in gevangenschap en spenderen hun leven als kokosnoot plukkende machines”, klinkt het in een van de undercover opgenomen campagnevideo’s.

De organisatie verwijt giganten als HelloFresh deze dwangarbeid te steunen. In de maaltijdboxen wordt onder meer Thaise kokosmelk geleverd. Initieel ontkende HelloFresh de aantijgingen van de campagne, die in november 2022 werd gelanceerd. Zo zou het bedrijf “schriftelijke garanties” hebben gekregen van hun leveranciers in Thailand dat ze niet aan apenarbeid deden.

 PETA-campagne toont schrijnende omstandigheden waarin ‘aapslaven’ moeten leven.

PETA-campagne toont schrijnende omstandigheden waarin ‘aapslaven’ moeten leven. © PETA

Volgens PETA zijn deze garanties weinig tot niets waard. Thaise leveranciers en zelfs de regering zouden de dwangarbeid verdoezelen en nog steeds illegaal gebruikmaken van apen voor de kokosoogst. PETA maakt zich sterk dat hun aanhangers de maanden na de lancering van de campagne bijna 100.000 mails naar HelloFresh stuurden om het bedrijf tot inkeer te brengen.

HelloFresh zwicht dus uiteindelijk toch. Het bedrijf zal vanaf heden niet langer Thaise kokosmelk aankopen en tegen de zomer alternatieven zoeken voor hun bevoorrading. HelloFresh benadrukt nogmaals dat het “geen enkele vorm van dierenmishandeling tolereert in hun toeleveringsketen”. Volgens HelloFresh Benelux waren de geleverde kokosproducten in ons land voor de campagne al afkomstig uit Sri Lanka, niet Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie 
Bron: HLN.be

Eén gedachte over “HelloFresh stopt verkoop kokosmelk uit Thailand nadat PETA dwangarbeid van apen blootlegt”

  1. Lekker cancelen, daar zijn activisten goed in.
    Het is tenslotte hun verdienmodel.
    Een paar rotte appeltjes zoeken, en vervolgens de hele boom omzagen.
    Maar de subsidie en de bijdrage van de postcodeloterij is weer binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!