Handlasers zijn het nieuwste wapen in de oorlog tegen drugs in Thailand

~TOT DE TANDEN BEWAPEND ZIJN~
(Zwaar bewapend zijn)

BANGKOK:- “De nieuwe draagbare analysers maken gebruik van de Raman-spectroscopietechniek en zijn in staat om verdachte medicijnen en chemicaliën in minder dan 30 seconden te identificeren, en nauwkeuriger dan de kleurentestmethode die we momenteel gebruiken”, aldus minister Somsak. 

De analysatoren zullen door het Office of the Narcotics Control Board (ONCB) worden gebruikt bij drugspreventie en -onderdrukking.

Het “UNODC heeft twee lazers overhandigd aan de ONCB, die de efficiëntie van agenten zullen helpen verhogen bij het opsporen van illegale drugs en chemicaliën die via natuurlijke kanalen of op de luchthavens, zeehavens en andere routes worden gesmokkeld., zo voegde de minister van Justitie toe. 

De secretaris-generaal van ONCB, Khun Wichai Chaimongkhol zei dat de draagbare Raman-spectroscopieanalysatoren de drugs kunnen detecteren, evenals additieven zoals kleur- en smaakstoffen, waardoor het gemakkelijker wordt om drugssmokkelaars en -fabrikanten op te sporen.  .

“De lasers kunnen chemicaliën detecteren in poeder-, kristallijne, tablet-, capsule- of vloeibare vorm”, aldus Wichai.  “Bovendien kan de laser door transparante containers of verpakkingen met een dikte tot 2 mm doordringen en de verstrooiing van licht aflezen om de stof nauwkeurig te identificeren, waardoor het risico wordt verkleind dat ambtenaren met schadelijke chemicaliën omgaan en tegelijkertijd het bewijsmateriaal behouden blijft.” 

Mister Jeremy Douglas, regionale vertegenwoordiger van  UNODC’s Zuidoost-Azië en Pacific Office, zei dat het VN-agentschap blij was om Thailand te helpen bij zijn campagne tegen drugs op zowel nationaal als regionaal niveau, en kijkt uit naar toekomstige samenwerking op grotere schaal.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!