Grote zorgen in Thailand, weer een record aantal Covid19 infecties gemeld

~HET IS HUILEN MET DE PET OP~
(Bedroevende resultaten)

BANGKOK:- Thailand vreest een grotere corona-uitbraak nadat de autoriteiten opnieuw een recordaantal nieuwe besmettingen hebben geregistreerd.  De regering maakte gisteren, woensdag 14 april bekend dat er 1.335 nieuwe gevallen binnen 24 uur waren geregistreerd, meer dan ooit sinds het begin van de pandemie.  

Premier Prayut Chan-o-cha beval dat alle functionarissen zoveel mogelijk vanuit huis moesten werken.  De particuliere sector werd aangeraden soortgelijke maatregelen te nemen.  In tientallen provincies zijn ook reisbeperkingen opgelegd.  

De regering vreest dat het virus zich zal verspreiden via het traditionele Songkran Nieuwjaarsfestival, dat dinsdag begon en de hele week duurt.  Tijdens het grootste festival van het jaar keren veel Thais terug naar hun geboorteplaats en vieren het nieuwe jaar met hun families.  De luidruchtige watergevechten – een handelsmerk van de vieringen – werden bij voorbaat verboden.  

Tot dusverre was het Zuidoost-Aziatische land met zijn 70 miljoen inwoners relatief licht door de crisis gekomen: in totaal werden ongeveer 35.900 gevallen gemeld, 97 mensen stierven in verband met Covid-19.  Thailand hoopt op een vroege heropleving van de belangrijke toeristische sector.  Zo diende Phuket in maart plannen in dat gevaccineerde reizigers vanaf juli zonder quarantaine op vakantie mogen naar het eiland. 

Het is voor U als gast in Thailand belangrijk om te weten, dat de maatregelen en ontwikkelingen omtrent het Covid19 virus ieder moment (kunnen) veranderen, neem het uw nieuwsbeer niet kwalijk als hij niet op tijd de veranderingen meldt. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: dailysabah
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: dailysabah.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!