Bewoner Chiang Mai wint rechtszaak inzake luchtverontreiniging, autoriteiten moeten binnen 30 met een plan van aanpak komen

~DAVID TEGEN GOLIATH~
(De kleine man tegen de overheid)

CHIANG MAI:- De administratieve rechtbank van Chiang Mai heeft een baanbrekend vonnis uitgesproken tegen een overheidsinstantie met betrekking tot luchtvervuiling en de branden in het noorden. 

Khun Phoom Wacharacharoenphalitphon, een inwoner van Ban Pong, ging naar de rechtbank en klaagde dat de National Environmental Protection Agency (NEB) nalatig handelde en dat werknemers hun taken verzuimden.  

De rechtbank stelde hem in het gelijk en beval de nationale handhavingsinstantie om de provincies Chiang Mai, Chiang Rai, Mae Hong Son en Lamphun aan te wijzen als speciale beschermingszones om luchtverontreiniging te voorkomen.  

Dit moet binnen 30 dagen na de uitspraak van de rechtbank van 8 april worden gedaan.  De uitspraak houdt in dat de staat zijn campagnes tegen de zware jaarlijkse smog in Noord-Thailand moet opvoeren om de verbranding van velden en meer branden te bestrijden.  Chiang Mai is een van de meest vervuilde steden ter wereld.  De eiser had de rechtbank ervan overtuigd dat hij zijn gezondheid en leven in gevaar bracht door nalatigheid van de staat. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmai citylife 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: Chiangmaicitylife.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!