Grote delen van Thailand krijgen te maken met zware geïsoleerde regens

BANGKOK:- De Thaise Meteorologische dienst heeft vanmorgen een uitgebreide weervoorspelling uitgegeven, waarbij voorspeld werd dat een vrij sterke zuidwestmoesson over de Andamanse Zee, Thailand en de Golf van Thailand heerst terwijl de tropische depressie de middelste Zuid-Chinese Zee bedekt.  

Er worden onweersbuien over het gehele land voorspeld met geïsoleerde zware regen in het midden, het lagere noordoosten, het oosten en het zuiden.  Mensen in risicovolle gebieden moeten oppassen voor ernstige omstandigheden zoals plotselinge overstromingen en aardverschuivingen.

De weerdienst vermeldde ook dat de golven in de Andamanse Zee 2-3 meter hoog zijn en meer dan 3 meter hoog bij onweersbuien.  Het suggereerde dat alle schepen voorzichtig moesten varen en gebieden met onweersbuien moeten weren, terwijl kleine boten aan de wal moesten blijven.

De weersvoorspelling voor de komende 24 uur is als volgt:
Noorden: Onweersbuien in 40 procent van de gebieden; met minimum temperaturen van 23-25 ​​graden en maximum temperaturen van 33-36 graden Celsius.

Noordoosten: Onweersbuien in 40 procent van de gebieden met geïsoleerde zware regen;  met minimum temperaturen 23-26 graden en maximum temperaturen van 32-33 graden Celsius.

Centraal: Onweersbuien in 70 procent van de gebieden met geïsoleerde zware regen;  met minimum temperaturen 23-26 graden en maximum temperaturen  van 31-35 graden Celsius.

Oost: Onweersbuien in 60 procent van de gebieden met geïsoleerde zware regen;  met minimum temperaturen 23-25 ​​graden, en maximum temperaturen, windgolven op zee van 2 meter hoog en meer dan 2 meter tijdens onweersbuien.

Zuid (oostkust): Onweersbuien in 60 procent van de gebieden met geïsoleerde zware regen;  met minimum temperaturen van 23-25 ​​graden en maximum temperaturen van 32-33 graden Celsius;  golven 1-2 meter hoog en meer dan 2 meter tijdens onweersbuien.

Zuid (westkust): Onweersbuien in 70 procent van de gebieden met geïsoleerde zware tot zeer zware regen;  met minimum temperaturen van 20-25 graden en maximum temperaturen  van 28-30 graden Celsius;  windgolven op Zee van 2-3 meter hoog en meer dan 3 meter tijdens onweersbuien.

Bangkok en omliggende gebieden: Onweersbuien in 30 procent van de gebieden met geïsoleerde zware regen;  met minimum temperaturen van 24-25 graden en maximum temperaturen van 32-34 graden Celsius.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!