Grote Covid19 uitbraak bij een grote bouwmarkt in de provincie Kalasin gemeld

KALASIN:- Vanuit de provincie Kalasin is zojuist een grote Covid19 uitbraak gemeld. De uitbraak zou zich voorgedaan hebben in een grote bouwmarkt, 129 van de 243 medewerkers zijn positief getest op het virus.  

Daarnaast zijn er ook 16 familieleden en vrienden van die werknemers die positief covid19 virus zijn getest.

Het Covid-19 Centrum in Kalasin meldde op 28 oktober 2021 nieuwe gevallen in de provincie.  Er zijn in totaal 143 nieuwe gevallen, waarmee het totaal aantal gevallen in de provincie op 9.116 komt.  

In totaal zijn er 8.503 volledig hersteld, 555 krijgen momenteel medische zorg en er zijn 58 sterfgevallen als gevolg van het virus.

De meeste recente gevallen zijn medewerkers van een grote bouwwinkel.  De winkel is gelegen nabij de ingang van de stad Kalasin.  Medewerkers in de winkel ontvingen Covid-19-tests en 129 werden positief bevestigd.  De meeste komen uit de belangrijkste stad Kalasin en het district Yang Talad.  

Vanuit het bouwwinkelcluster zijn in totaal 145 gevallen besmet.  Het aantal personen dat als een hoog risico wordt beschouwd, is zeer hoog.  Ambtenaren onderzoeken elk afzonderlijk geval en denken dat ze de verspreiding binnenkort kunnen beheersen.

 Dokter Apichai Limanon van het Kalasin Public Health Office onthulde dat de Covid-19situatie in Kalasin voortsudddert met kleine en grote clusters.  De laatst gevonden uitbraak is deze bouwmarkt aangetroffen waarbij meer dan de helft van de medewerkers positief is bevestigd.  De gevallen krijgen nu allemaal medische zorg en degenen die als een hoog risico worden beschouwd, zitten in quarantaine.  

Ambtenaren van Kalasin vragen degenen die de winkel van 18-25 oktober 2021 hebben bezocht en in nauw contact zijn gekomen met een medewerker om hun gezondheid nauwlettend in de gaten te houden.  Als Covid-19-symptomen zoals koorts, hoesten, verlies van smaak of geur, rode ogen en vermoeidheid zich beginnen te ontwikkelen, laat u dan testen bij het dichtstbijzijnde volksgezondheidskantoor.  De winkel blijft tot en met 8 november 2021 gesloten voor een grondige desinfectie.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost Thailand
Bron: Khaosod.com 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!