Gistermiddag zijn in Chiang Rai door een speciale taskforce zes drugssmokkelaars doodgeschoten

CHIANG RAI:- De schietpartij vond gistermiddag rond 4 uur plaats toen de soldaten patrouilleerden in het dorp Ban Li Se in het district Mae Fah Luang”, zei kolonel Chatree Sa-Nguantham, de plv. commandant van de taskforce. 

Ambtenaren van de Pha Muang-taskforce van Chiang Rai raakte betrokken bij vuurgevecht met een groep drugssmokkelaars tijdens het patrouilleren in de Thais-Myanmar grens in het Mae Fah Luang-district in de provincie Chiang Rai.  Na de schietpartij zijn zes van de bendeleden doodgeschoten, terwijl negen rugzakken met meer dan 1,8 miljoen amfetaminetabletten ter plaatse werden gevonden.

Kolonel Chatree voegde eraan toe dat toen zijn manschappen hen bevolen om te stoppen, de groep het vuur opende, wat de taskforce er toebracht terug te schieten. 

Het vuurgevecht duurde ongeveer 15 minuten voordat de groep zich terugtrok op het grondgebied van Myanmar.

Volgens Chatree bevatten de rugzakken, gemaakt van kunstmestzakken die de groep achterliet, elk ongeveer 200.000 tabletten amfetamine, type I verdovende middelen volgens de Thaise wet.

Generaal Narit Thawornwong, commandant van de Pha Muang-taskforce, heeft opdracht gegeven voor het inzetten van extra soldaten langs de Thais-Myanmar-grens in Chiang Rai om te voorkomen dat drugssmokkelbendes het land binnenkomen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Eén gedachte over “Gistermiddag zijn in Chiang Rai door een speciale taskforce zes drugssmokkelaars doodgeschoten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!