Gisteren is in Thailand het aantal Covid19 infecties gedaald tot 21.881 maar wel met 59 doden

BANGKOK:- Het ministerie van Volksgezondheid liet gisteren weten dat het land in de afgelopen 24 uur 21.881 nieuwe Covid-19-gevallen en 59 andere sterfgevallen had geregistreerd. Dat is te vergelijken met de 22.818 nieuwe gevallen en 52 coronavirusgerelateerde sterfgevallen die zaterdagochtend werden gemeld.

Het dagelijkse aantal sterfgevallen overschreed voor de derde dag op rij de 50. Het land meldde 54 sterfgevallen op vrijdag en 52 op zaterdag, blijkt uit gegevens van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA.

De dodenstatistieken zijn sinds 26 februari gestaag gestegen, behalve in het rapport van zaterdag, waarin het aantal met twee was gedaald ten opzichte van de vorige dag.  Er is over het algemeen een vertraging van twee weken tussen een piek in infecties en een piek in sterfgevallen.

Onder de nieuwe dodelijke slachtoffers bevond zich een burger van Myanmar, terwijl 78% van de dodelijke slachtoffers mensen van 60 jaar of ouder waren.

Het land heeft 12,7 miljoen mensen in deze leeftijdsgroep en slechts 30% heeft een derde vaccinatie gekregen, vergeleken met 79% die twee vaccinaties heeft gehad.  De regering heeft gelobbyd om hen een booster-injectie te geven om het sterftecijfer laag te houden.

Bangkok registreerde de meeste nieuwe sterfgevallen – acht – gevolgd door vier elk in Surin en Surat Thani.  Phangnga, Phuket, Phattalung en Chonburi registreerden elk drie doden.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!