De Russische burgers in Phuket krijgen hun verblijf met 1 maand verlengd

PHUKET:- Terwijl Rusland Facebook slechts twee dagen geleden in het land verbood, kondigde het Russische consulaat in Phuket gisteren op zijn Facebook-pagina aan dat Russische burgers daar een maand langer kunnen blijven dan de oorspronkelijke datum van hun visum.  Om dit te doen, moeten ze naar de Phuket immigratiedienst gaan met hun originele brief van het consulaat, hun paspoort en een document dat hun verblijfplaats in Phuket bevestigt.

Vanmiddag zal het consulaat brieven naar de immigratiedienst van Phuket sturen met het verzoek om verlenging.  Deze handreiking geschied op basis van “wie het eerst komt, het eerst maalt”.  

De immigratiedienst van Phuket heeft géén aankondigingen gedaan over uitbreidingen voor Russen of Oekraïners.  In het Facebook-bericht van het consulaat werd benadrukt dat de verlenging voor Russen vooral geldt voor mensen die gestrand zijn door geannuleerde vluchten.

“Houd er rekening mee dat de uitgifte van brieven in de eerste plaats bedoeld is voor burgers die op het eiland ‘vastzitten’ door geannuleerde vluchten en wiens visum/stempel de komende dagen verloopt.”

Het consulaat zei dat het de Russen zal informeren over de eventuele voorzetting over de kwestie.

In december vormden de Russen de grootste toeristengroep in Phuket met meer dan 17.000 bezoekers.  Ze zijn een belangrijk onderdeel van het toerisme in Phuket sinds de dagen vóór Covid.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Phuket News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!