Gezondheidsdienst van Thailand meldt dat drie vermoedelijke gevallen van apenpokken “gewoon herpes” waren, dus géén paniek!

THAILAND:- De drie gemelde vermoedelijke gevallen van apenpokken zijn eigenlijk herpes, ze verklaarde Dr. Opas Karnkawinpon van de Thaise gezondheidsdienst, gistermiddag 29 mei tijdens een briefing.

De zaken waren eind vorige week in behandeling genomen en werden door de DDC als verdacht beschouwd.

Dr. Opas Karnkawinpong, directeur-generaal van het Department of Disease Control, verklaarde echter dat voorlopig bewijs aantoonde dat de drie verdachte gevallen die momenteel worden behandeld, geen apenpokken zijn maar eerder herpes betrof.

Dr. Opas benadrukte ook dat het publiek kalm moest blijven en zei dat apenpokken niet zo overdraagbaar zijn zoals Covid19 virus en dat mensen zich daarom bewust moeten zijn, maar hun dagelijkse leven of ritme niet moeten veranderen. Hij verklaarde ook dat hij geen tekenen ziet van het implementeren van gezondheidsbeperkingen of afsluitingen, en beantwoordt geruchten online.

Dr. Opas zei ook dat er tot dusver géén gevallen van apenpokken waren ontdekt in Thailand en dat de autoriteiten doorgingen met het screenen van buitenlandse aankomsten uit risicogebieden met gezondheidsonderzoeken en iedereen die symptomen van apenpokken vertoonde, zoals blaren of ongewone huiduitslag, vroegen om zoek onmiddellijk een behandeling en informeer een arts.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Div. Thaise media 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!