Gezochte buitenlander en zijn Thaise vriendin in Pattaya gearresteerd voor hun drugssmokkel naar het buitenland

PATTAYA:- Deze week werd gezochte buitenlander en zijn Thaise vriendin in de omgeving van Pattaya gearresteerd nadat ze naar verluidt betrokken waren bij het smokkelen van illegale drugs naar het buitenland.

De Seaport Interdiction Task Force (SITF) meldde dat ze twee gezochte verdachten hebben gearresteerd die werden genoemd als de 30-jarige Alijandro Cruz, 30, een Chinees-Hongkong staatsburger, en mevrouw Tiwa Treenop, 32, een Thaise staatsburger.

Volgens de politie werden ze gearresteerd in een huis in het kanton Nongprue.  Bij hen werd een zakje ketamine en een vacuümmachine voor het verpakken van medicijnen in verpakkingen) en eigendommen ter waarde van ongeveer twee miljoen baht in beslag genomen, zo stond in het proces-verbaal vermeld.

De secretaris van het kantoor van de Narcotics Control Board, khun  Wichai Chaimongkon, vertelde aan de Thaise media: “We werden benaderd door de douane van Hong Kong.  In juli van dit jaar verklaarden ze dat ze 61 kilo heroïne in een instant noodle-verpakking in beslag hadden genomen en drie in Hong Kong gevestigde verdachten aan het misdrijf hadden gekoppeld.  Ze waren de herkomst van het pakket hier in Thailand aan het onderzoeken.”

“De Seaport Interdiction Task Force (SITF) zette hun onderzoek voort om de bron van het pakket te achterhalen, dat positief uit Thailand bleek te zijn verzonden.” 

De drugs zijn naar verluidt verzonden door de Mr. Cruz, khun  Tiwa (zijnde de vriendin van de Mr. Cruz) en de Mr. Chua Yik, een Chinees-Hongkong staatsburger, een vriend van Mr. Cruz die eerder werd gearresteerd toen hij probeerde Thailand te ontvluchten. 

De arrestatiebevelen voor de drie verdachten werden uitgevaardigd op 15 oktober, wegens betrokkenheid bij grensoverschrijdende misdaden (het smokkelenillegale drugs naar het buitenland, zo verklaarde khun Wichai.

Volgens SITF hebben alle drie de verdachten de beweringen ontkend, hoewel ze in afwachting van verder onderzoek in politiehechtenis zijn gebleven.  Het was niet bekend of ze meteen een advocaat hadden gekregen en ze hadden geen officiële verklaringen aan de pers vrijgegeven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Het Pattaya Nieuws 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: Het Pattaya Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!