Gewonde Nederlandse toerist veilig en wel naar beneden van Koh Phangan berg in Zuid-Thailand gehaald 

SURAT THANI:- Een toerist uit Nederland, die zaterdag tijdens een bergtocht in het eilanddistrict Koh Phangan zijn linkerenkel brak, is later die nacht in veiligheid gebracht door reddingswerkers, zo lieten de autoriteiten van het eiland weten.

De 48-jarigen Nederlander, Jan Harm Kedde, vergezeld van een landgenoot, begon rond 13.00 uur met het beklimmen van de Hat Khom-berg vanuit het dorp Moo 7 in tambon Ko Phangan.  De top biedt een prachtig uitzicht over zee.

Om ongeveer 15.00 uur gleed de man per ongeluk uit en viel op de rots, waarbij hij zijn linkerenkel brak. Na een oproep om hulp te hebben ontvangen, stuurde het reddingscentrum van Ko Phangan een team van reddingswerkers, vergezeld van toeristenpolitie en personeel van het provinciale bureau voor rampenpreventie en -bestrijding.  Ze kwamen rond 16.00 uur ter plaatse en gaven de Nederlander noodzakelijke eerste hulp.

 De reddingswerkers droegen de gewonde toerist op een brancard de berg af.  Ze kwamen na ongeveer twee en een half uur aan op het strand van Hat Khom.

Ze voeren ongeveer 30 minuten in een long-tailboot voor voordat ze aan land gingen bij een aanlegsteiger in het dorp Moo 7.  De gewonde man werd vervolgens per ambulance naar het First Western Hospitaal van Koh Phangan vervoerd, waar het gezelschap rond 22.00 uur arriveerden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Koh Phangan Rescue Volunteer 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Koh Phangan Rescue Volunteer 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!