Gevangenismedewerker schiet in het noordelijke gelegen provincie van Thailand vier familieleden van zijn vrouw dood

PHICHIT:- Minister van Justitie, Khun Somsak Thepsutin bevestigde gisteren dat een gevangenismedewerker in Phichit vier leden van de familie van zijn vrouw heeft doodgeschoten, waaronder beide ouders, en drie anderen heeft verwond.

Khun Thepsutin beweerde dat werkstress een belangrijke factor was en zei dat er een familieconflicten achter de dodelijke schietpartij zaten. Hij sprak gisteren zijn spijt uit over het verlies van levens en verwondingen bij de schietpartij van woensdag.

De 51-jarige Khun Puttawan Manpan, een ambtenaar in de Phichit-gevangenis, opende het vuur op familieleden in zijn huis in tambon Khlong Khachen in het hoofddistrict.  De politie die ter plaatse kwam trof vier doden en drie gewonden aan.

De dode slachtoffers waren de ouders van de vrouw van de schutter, haar zoon uit een eerder huwelijk en haar jongere broer.  De gewonden waren ook haar familieleden,  aldus Thepsutin.

Zijn plotselinge verlies van controle leidde tot speculatie dat hij mogelijk onder veel werkdruk stond, maar de gevangenisautoriteiten ontkenden dat dit het geval was.

Thaise media meldden dat Phutthawat ruzie had met zijn stiefzoon die in de buurt van zijn huis woonde toen hij een 9 mm-pistool trok en op de jongere man doodschoot. Vervolgens schoot hij de ouders van zijn vrouw en een ander familielid door het hoofd.  Drie andere familieleden werden ook neergeschoten en gewond, volgens de Thaise krant Thairath Online.

Toen de politie rond 12.30 uur ter plaatse kwam, schoot de schutter op het hek van zijn huis naar de politie. Het kostte agenten bijna 30 minuten om hem te kalmeren en hem naar het politiebureau voor verhoor over te brengen.

Thepsutin verklaarde dat terwijl de politie onderzoek deed, de gevangenismedewerker was ontslagen uit het gevangeniswezen.

“De afdeling Correcties ontdekte dat de gevangenismedewerker een ernstige overtreding van de discipline had begaan en beval hem onmiddellijk te ontslaan uit de overheidsdienst”, zei hij.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: Chiangmaione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!