Gevaarlijke zee in Zuid-Thailand brengt eist het leven van een Belgische man, twee andere toeristen konden worden gered

PHUKET:- Gisteren vonden er op het populaire strand “Freedom Beach” in Karon, een drietal nare incidenten plaats. Drie buitenlandse toeristen werden tijdens het zwemmen door een sterke stroming overvallen en de zee in gesleurd.

Ondanks de snelle reactie van de reddingswerkers zijn tot nu toe slechts twee toeristen gered, terwijl er nog één vermist wordt.

Het incident werd gemeld door kapitein Ekasak Kwanwan, van het politiebureau van Karon in de provincie Phuket.

Na kennisgeving coördineerde hij onmiddellijk met politiechef Khun Det Na Nong Khai en de Karon Patrol Police om de reddingspogingen ter plaatse te beoordelen en aan te sturen.

De strandwachten ter plaatse konden twee van de drie toeristen met succes uit het water trekken.

Mrs. Asilo Junarra Heyzel, een Brits staatsburger, en Mr. Faisal Fadhel Mohammed Hasan, een Jemenitisch staatsburger, konden veilig aan land gebracht worden.

De derde toerist, de heer Luvovadio Allan Deraut J., een Belg, blijft echter vermist. De autoriteiten doen er alles aan om de vermiste Belg te vinden.

De stroming op Freedom Beach was gisteren uitzonderlijk sterk, wat zoek- en reddingspogingen veel moeilijker maakte.

Het gemeentebestuur van Karon heeft in samenwerking met de politie en reddingswerkers een speciaal centrum opgezet voor het zoeken en redden van meneer Luvovadio, aangenomen wordt dat hij verdronken is.

Politiechef Khun Det Na Nong Khai leidt de intensieve zoekactie, die zowel op het strand als op zee plaatsvindt. Boten en duikers worden ingezet om alle uithoeken van het gebied te doorzoeken.

Olleke Bolleke in Phuket

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!