Gevaar aan de oostkust van Thailand, het strand van Na Jomtien verdwijnt in de zee

PATTAYA:- Gisteren reed “Jelle” onze stadsreporter op zijn motorfiets naar het strand van Na Jomtien Beach in het district Sattahip, om de verwoestende effecten van de moessonwind en sterke getijden te bekijken.

Deze natuurlijke krachten spoelden het zand van het strand terug in de zee en veroorzaakten ernstige erosie, waardoor aanzienlijke schade aan het strand werd veroorzaakt.

Na Jomtien Beach, oorspronkelijk een wit zandstrand met een breedte van 50 meter vanaf de kant van de weg tot aan de zee, is na de inslag dramatisch veranderd. De ooit licht glooiende kustlijn is nu op sommige plekken bijna 2 meter hoog en loopt ongelijkmatig af.

Dit betreft met name het gebied van het Lung Sawai Restaurant tot het Poo Pen Restaurant, een afstand van ongeveer 400 meter, dat een gevaarlijk risico kan vormen voor toeristen, vooral tijdens overstromingen en ’s nachts bij slechte verlichting.

Recentelijk heeft Khun Rapeepan Rattanaliam, de vrouwelijke burgemeester van Na Jomtien, waarschuwingsborden geplaatst om toeristen te waarschuwen voor de gevarenzone en hen aan te sporen voorzichtig te zijn.

Op dit moment heeft het havenbedrijf personeel gestuurd om ter plaatse onderzoek te doen om een ​​oplossing te vinden en maatregelen te nemen om het probleem te verhelpen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!