Gepensioneerde leraar ontsnapt ternauwernood aan verstikking nadat hij zijn kunstgebit ingeslikt had

NAKHON SI THAMMARAT:  Er deed zich een gisteren  gruwelijke situatie voor voor een 67-jarige gepensioneerde leraar die bijna zijn leven verloor nadat zijn kunstgebit in zijn keel bleef steken.

Na een maaltijd merkte de gepensioneerde leraar een onverwachte obstructie van de prothese in zijn keel op, terwijl hij water slikte om zijn medicijnen na de maaltijd in te nemen. Omdat hij zich er aanvankelijk niet van bewust was dat het zijn tien jaar oude onderprothese was die het ongemak veroorzaakte, probeerde hij de obstructie los te maken door meer water te drinken. Toen dat niet lukte, zocht hij hulp bij zijn vrouw en kinderen. Toen hij merkte dat hij geen kunstgebit meer in de mond had, begon bij hem het lampje te branden.

De gepensioneerde leraar haastte zich onmiddellijk naar het Tha Sala-ziekenhuis om het vastzittende kunstgebit te laten verwijderen. Na röntgenonderzoek en endoscopie heeft het medische team de prothese met succes verwijderd, ondanks dat de behandeling enkele uren duurde. Bij de complexe operatie ter obstructie van de prothese waren vijf specialisten betrokken, waaronder chirurgen en KNO-artsen. 

Dit incident dient als een wake-up call voor personen die een kunstgebit gebruiken, waarbij de noodzaak van regelmatige controles wordt benadrukt, vooral wanneer het kunstgebit al lang in gebruik is.

In dezelfde context vermeldde Dokter Kluay, een pagina met medische informatie, dat kleine, losse prothesen die al lang in gebruik zijn, vervangen moeten worden.

Hoewel de röntgenfoto niet de aanwezigheid van een kunstgebit in de keel aantoonde, hield de patiënt vol dat hij het gevoel had dat er iets vastzat. De arts geloofde de woorden van de patiënt en vermoedde dat als het een plastic kunstgebitobstructie was, dit niet zichtbaar zou zijn op de radiografie. Daarom werd een computertomografie (CT)-scan uitgevoerd, die de aanwezigheid van de prothese in de keel bevestigde. 

Omdat de patiënt de exacte locatie kende, werd hij naar de operatiekamer gebracht waar de prothese met succes werd verwijderd met behulp van een endoscoop, zo las uw nieuwsbeer in de KhaoSod.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Khaosod.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!