Geen borgtocht voor de Poolse man die verdacht wordt van moord op zijn Oekraïense vriendin

BANGKOK:- De strafrechtbank van Bangkok Zuid heeft de Poolse man, die naar verluidt zijn Oekraïense vriendin heeft vermoord en in stukken gehakt, zijn borgtocht geweigerd. 

De 25-jarige Jan Jerzy Lagoda-Filippow werd afgelopen maandag in de provincie Sa Kaeo gearresteerd toen hij probeerde naar Cambodja te vluchten. Hij werd gezocht omdat hij de 25-jarige Alona Savchenko zou hebben vermoord en haar vervolgens met een handzaag in de wijk Bang Kholaem in Bangkok in mootjes gezaagd te hebben

De politie in Wat Phaya Krai in Bangkok nam hem later in hechtenis en mag hem 12 dagen vasthouden op grond van artikel 288 van het Wetboek van Strafrecht. De strafrechtbank van Bangkok South heeft gisteren de borgtochtaanvraag van de heer Lagoda-Filippov afgewezen. 

De rechtbank zei dat op de zaak de maximale straf staat, die de verdachte ertoe zou kunnen verleiden het land te ontvluchten, aldus een politiebron. De verdachte werd gearresteerd bij het immigratiekantoor in de grensplaats Aranyaprathet, wat volgens hem zijn voornemen om te vluchten bewijst.

Volgens de recherche is Mr. Lagoda-Filippov op 29 april Thailand binnengekomen met een toeristenvisum. Maandag nam hij een taxi en vroeg de chauffeur of hij een winkel kon vinden die deodorant verkocht. Hij vertelde de chauffeur ook dat hij net zijn vriendin had vermoord en iemand zocht die hem kon helpen het lichaam in stukken te hakken. De taxichauffeur vertelde later aan de politie dat hij aanvankelijk dacht dat de verdachte een grapje maakte. Toen de chauffeur hem echter thuis afzette, praatte de verdachte verder over de moord. De chauffeur zei ook dat de verdachte een sterke geur van bloed verspreidde terwijl ze in de taxi zaten. Hij zei dat hij het personeel van het appartementsgebouw had verteld wat de verdachte tegen hem gezegd had, later vonden ze het lichaam van het slachtoffer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thaise media

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!