Franse seriemoordenaar van de Netflix-serie “The Serpent” komt vrij!

KATHMANDU:- Na bijna twintig jaar komt de Franse seriemoordenaar Charles Sobhraj vrij. De 78-jarige man heeft de slang als bijnaam en is in de laatste jaren vooral bekend door de Netflix-serie The Serpent. Sobhraj zat sinds 2003 vast in Nepal en komt nu vrij om gezondheidsredenen.

Sobhraj was verantwoordelijk voor een reeks moorden in Zuidoost-Azië in de jaren zeventig. Hij heeft zeker twaalf moorden gepleegd, maar mogelijk waren het er wel dertig. Sobhraj was vooral uit op westerse toeristen, die hij vergiftigde, wurgde of in brand stak. Na de moord op een Nederlands stel, kwam de Nederlander Herman Knippenberg hem op het spoor. Knippenberg werkte voor de Nederlandse ambassade in Thailand en legde het verband met een aantal andere moorden in andere landen.

Sobhraj kwam in 1976 vast te zitten in India, maar wist tien jaar later te ontsnappen. Na korte tijd werd hij weer gepakt, maar in 1997 zat zijn celstraf erop. Hij leefde als bekendheid in Parijs en gaf meerdere tv-interviews. In 2003 ging hij terug naar Nepal waar hij werd opgepakt voor moorden uit de jaren zeventig, waar hij nog niet voor berecht was.

De seriemoordenaar werd de slang genoemd omdat hij veel mensen bedroog en net als een slang moeilijk te grijpen was. Hij veranderde vaak van identiteit en gebruikte zelfs paspoorten van slachtoffers om te reizen.

De succesvolle serie over zijn leven The Serpent werd gemaakt door Netflix en de BBC en kwam begin 2021 uit. In de serie is ook een grote rol voor Knippenberg weggelegd. Eerder waren al vier boeken, drie documentaires en een Indiase speelfilm op Sobhraj gebaseerd.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie RTL
Bron: RTL Boulevard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!