Foto van de Thaise premier die de regels voor sociale afstand in Phuket negeert, leidt tot ergernis!

~OP ALLE SLAKKEN ZOUT LEGGEN~
(Op alle kleinigheden aanmerking maken, bij alles blijven stilstaan.

PHUKET:- Een Thaise Facebook-gebruiker genaamd, khun Siriwan Ruksat plaatste gisteren een foto van premier Prayut Chan-o-cha en zijn entourage op social media, terwijl zin zaten te dineren in een restaurant aan het strand in Phuket.

Premier Prayut was in de provincie op de eerste dag van de heropening van het eiland aanwezig om onder de sandbox-regeling  volledig gevaccineerde buitenlanders te verwelkomen.

Het restaurant waar Prayut en zijn gevolg werden gespot, ligt in de wijk Thalang en kijkt uit op de oceaan.  Op de foto is te zien dat de premier en medewerkers dicht bij elkaar zitten, terwijl sommige leden van de partij geen masker hebben.

Dit bericht op social leidde tot wijdverbreide kritiek, waarbij de Thaise burgers de premier en zijn entourage bekritiseerden voor het overtreden van ziektebestrijdingsmaatregelen terwijl ze een campagne leidden die erop gericht is Thailand als een veilige bestemming te promoten.

“Dit is zeer onaanvaardbaar.  Terwijl het in restaurants in Bangkok niet is toegestaan ​​om gasten samen te laten dineren, is de premier aan het dineren zonder sociale afstand op Phuket in acht te nemen’, zo schrijft een internetgebruiker.

Een andere tahsin burger kwam in de verdediging van Prayut en wees erop dat Phuket geen rode zone is, dus dineren is niet in strijd met de regels, en drong er bij critici op aan “te stoppen met het aanvallen van de regering op elk triviaal detail”.

Als reactie stond op deze geposte foto, schreef de minister van Volksgezondheid, Khun Anutin Charnvirakul zei dat iedereen op de foto op behoorlijke afstand van elkaar zat en dat ze allemaal tegen Covid19 virus waren gevaccineerd.

“Het belangrijkste is dat er geen regel is tegen dineren in restaurants in Phuket, aangezien de provincie de ziektebestrijdingsmaatregelen al heeft versoepeld”, zo voegde Anutin eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!