Forensen van het kanaal van Bangkok gaan een hoger tarief betalen

BANGKOK:- De tarieven op shuttleboten die op het belangrijkste Saen Saeb-kanaal van Bangkok varen, zullen vanaf vrijdag (14 januari) met 1 baht stijgen, zo maakte de operator gisteren bekend.

Khun Chaovalit Methayaprapas, directeur van Family Transport, zei dat nieuwe tarieven beginnen bij 9 baht en stapsgewijs stijgen op basis van de afstanden.  Een reis van begin tot eind kost 19 baht.

Hij zei dat de tarieven moeten worden verhoogd in overeenstemming met de stijgende dieselprijs en het feit dat zijn bedrijf grote verliezen heeft geleden door de aanzienlijke daling van het aantal forensen als gevolg van de pandemie.

Khun Chaovalit voegde eraan toe dat hoewel de havenafdeling zijn bedrijf groen licht gaf om de tarieven sinds 10 april 2020 te verhogen, hij dit uitstelde vanwege de vrees dat dit de last voor de forensen in Bangkok zou vergroten. Hij legde uit dat voorheen de dieselprijs was vastgesteld op 25 baht per liter, en dat was prima dankzij het hoge aantal passagiers.

De kanaalforensen van Bangkok moeten een hoger tarief betalen Nu is de prijs van diesel echter gestegen tot 30 baht per liter en blijven passagiers binnen vanwege de angst voor Omicron, zei hij.  

Het aantal passagiers is met 80 procent gedaald tot niet meer dan 10.000 per dag. De Saen Saeb-kanaalbootdienst is meestal populair onder pendelaars in Bangkok, omdat het hen de kans biedt om tijdens de spits te ontsnappen aan de files.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron:  The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!