Festival brengt authentieke Thaise sfeer naar De Vesten in het Belgische alfalfa’s

LAAKDAL :- Dankzij het Amazing Thai Festival kan iedereen DIT weekend de authentieke Thaise sfeer opsnuiven in Laakdal. Zestig standhouders bereiden streetfood , maar bezoekers kunnen ook genieten van een Thai Box-gala, massages, tuktukritjes en Thaise danseressen met liveband.

Voor de derde editie van het Amazing Thai Festival trekken de organisatoren UniTrips en Domein De Vesten alle registers open. “We startten drie jaar geleden met een Thaise markt, maar die naam dekt de lading niet meer. We zijn nu een echt festival”, vertelt Sjobbe Schellens.

Organisator Sjobbe Schellens mikt op zesduizend bezoekers. FOTO: ANNELIES FREDERICKX

“Drie jaar geleden stonden amper vijftien standhouders op het kleine grasveld, maar toch lokten we al 3.500 bezoekers. Bij de tweede editie moesten we met tijdsblokken werken om vierduizend geïnteresseerden te ontvangen”, zegt Schellens. “Nu mikken we resoluut op zesduizend bezoekers op het terrein achter Domein De Vesten aan de Kanaalweg. Online reserveren, is wel noodzakelijk en men heeft een Covid Safe Ticket nodig om toegang te krijgen.”

“Die coronagerelateerde maatregelen zijn nodig, want de markt is uitgegroeid tot een echt festival, waarop je volledig wordt ondergedompeld in de Thaise cultuur”, gaat Sjobbe Schellens verder. Zestig standhouders zullen delicatessen aanbieden en de bezoekers kunnen verder genieten van een deugddoende massage, spannende tuktukritjes, Thaise danseressen, een liveband en een officieel Thai Box-gala met maar liefst negentig vechters.

“Zaterdagavond organiseren we bovendien de afterparty One Night in Bangkok”, belooft de organisator. “Uiteraard gaat een deel van de opbrengsten opnieuw naar ons goede doel Bamboo School Thailand.”

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Annelies Fredericksx
Content: Annelies Fredericksx
Bron: nieuwsblad.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!