FDA THAILAND raadt geen sneltests aan om de immuniteit te beoordelen

~DAT VLAS IS NIET TE SPINNEN~
(Daar is niets mee te beginnen)

BANGKOK:- De Food and Drug Administration (FDA) raadt het gebruik van commerciële sneltests af om de immuniteit na een Covid-19-vaccinatie te beoordelen.  Ze zijn onbetrouwbaar en geven mogelijk onjuiste resultaten.  

Volgens de plv. secretaris-generaal van de FDA, Dr.  Surachoke Tangvivat, brengen de sneltests niet dezelfde antilichamen aan het licht die het vaccin triggert om te produceren.  Een geloofwaardige beoordeling van het immuniteitsniveau na vaccinatie moet worden uitgevoerd door medische experts en de tests moeten worden geanalyseerd in een laboratorium met complexe apparatuur.  

Hij weerlegd daarmee een wijdverspreid bericht op sociale media waarin hij vraagtekens plaatste bij de effectiviteit van het Chinese Sinovac-vaccin dat in Thailand was gevaccineerd nadat sneltests bij verschillende gevaccineerde mensen negatieve resultaten voor antilichamen lieten zien.  

Dr. Supakit Sirilak, directeur-generaal van het bureau voor medische wetenschap, verwees naar onderzoek in Chili.  Daarna nam de hoeveelheid antilichamen bij degenen die waren gevaccineerd met het Sinovac-vaccin 14 dagen na vaccinatie toe met 47,8 procent en met 95,6 procent na 28 dagen.  

Hij verzekerde dat het Sinovac-vaccin effectief was in het op gang brengen van de productie van antilichamen en dat vergelijkbaar onderzoek gaande was in Thailand.  

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai PBS

Eén gedachte over “FDA THAILAND raadt geen sneltests aan om de immuniteit te beoordelen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!