Familievete met hoge inzet | tip van Thaise vrouw leidt naar gokkende grootmoeder in Noord-Thailand 

MAHA SARAKHAM:- Een Thaise vrouw, die zo boos op haar grootmoeder was omdat ze 70.000 baht had verloren met gokken, heeft aangifte bij de politie gedaan, wat leidde tot haar arrestatie en vijf andere op leeftijd zijnde goksters in een gokhol in de Isaan-provincie Maha Sarakham.

De woedende kleindochter ging naar het plaatselijke districtskantoor om het gokhol in haar gemeenschap te melden. Bijna elke dag kwamen daar meer dan tien gokkers samen, inclusief haar grootmoeder. De vrouw zei dat haar grootmoeder meer dan 70.000 baht had verloren met gokken en haar waarschuwingen had genegeerd.

Ze voegde eraan toe dat de ondeugende dames openlijk gokten zonder acht te slaan op de wet en geluidsoverlast veroorzaakten voor de bewoners in het gebied.

De districtsautoriteiten hebben samen met agenten van het politiebureau van Chun Chom een ​​inval gedaan in het gokhol. Agenten vonden meer dan tien gokkers op de locatie, maar slaagden er slechts in zes van hen te arresteren, de rest wist met hun rollator te ontkomen.

Volgens de politie waren alle gokkers oude leden van de gemeenschap, alle 70 jaar oud en ouder. Bewijsmateriaal dat tijdens de operatie in beslag werd genomen, omvatte 240 baht aan contant geld, drie dobbelstenen en ander gokmateriaal.

De straf bedraagt ​​maximaal drie jaar gevangenisstraf, een boete van maximaal 2.000 baht of beide op grond van artikel 12 van de kansspelwet.

De locatie van het gokhol was een klein hutje zonder registratienummer of exacte eigenaar, dus gokkers kregen geen zwaardere straf voor het runnen van een gokhuis en het uitnodigen van mensen om daar te gokken.

Een andere inval vond plaats op 24 oktober in een gokhol verborgen in een bos in de provincie Chonburi. De politie arresteerde 29 gokkers ter plaatse, onder wie een politieagent. Agenten voeren nu verder onderzoek uit naar de zaak om een ​​man te arresteren die bekend staat als Sia Mong, die eigenaar was van het gokhol.

Olleke Bolleke in de Isaan 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!