Ex Japans Yakuza-lid betrapt terwijl politie het netwerk uitbreidt over nep-medische handschoenenzwendel

BANGKOK:- De politie maakte bekend dat er meerdere arrestatiebevelen zijn uitgevaardigd tegen een bende op verdenking van het verkopen van handschoenen van slechte kwaliteit aan buitenlanders en het veroorzaken van schade ter waarde van meer dan 400 miljoen baht.

Het Centraal Onderzoeksbureau (CIB) arresteerde de Japanse staatsburger Shuichi Ozawa, 42, vorige week in een hotel in Bangkok op beschuldiging van het vervaardigen van medische apparatuur zonder toestemming.

Ozawa werd opgespoord toen de buitenlandse koper een klacht indiende en zei dat de fabrikant van medische handschoenen de bestelling niet had uitgevoerd en ook weigerde de aanbetaling van meer dan 180 miljoen baht terug te betalen.

Het onderzoek werd uitgebreid en de politie deed een inval in het magazijn van de verdachte in het district Sri Racha in Chonburi, waar ze meer dan 30.000 lege kartonnen dozen en meer dan 10 miljoen paar handschoenen in zes vrachtcontainers aantroffen.

 De verdachte wordt beschuldigd van het vervaardigen van medische hulpmiddelen zonder vergunning, het produceren van nep-medische hulpmiddelen en het vervaardigen van ondermaatse medische apparatuur.

Hij wordt ook geconfronteerd met twee rechtszaken die door de slachtoffers zijn aangespannen en nog twee zijn in het verschiet, zeiden officieren.

De politie arresteerde vorige week ook de Thaise vrouw van Ozawa, alleen geïdentificeerd als Supanida, 24, op verdenking van het verkopen van de koopwaar.

Ozawa wordt verondersteld lid te zijn geweest van de Sumiyoshi Yakuza-bende in Japan.

Beide verdachten ontkennen alle aanklachten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!