Er is een waarschuwing voor het overstromen van het Chao Phraya reservoir in Thailand uitgegaan

BANGKOK:- Het koninklijke irrigatie departement van Thailand, het RID, heeft gisteren een overstromingswaarschuwing afgegeven voor provincies in het stroomgebied van de Chao Phraya-rivier, waar vanaf vandaag meer water uit de Chao Phraya-dam zal worden geloosd.

De hoeveelheid water die gisteren langs Nakhon Sawan stroomde was 903 kubieke meter per seconde.

Gecombineerd met regenwater en afvoer van de Sakaekrang-rivier in Uthai Thani, zal het totale watervolume dat naar de Chao Phraya-dam in het district Sapphaya in de provincie Chai Nat stroomt waarschijnlijk 1.300-1.400 kubieke meter per seconde bedragen, zo liet de directeur van het RID, Khun Taweesak Thanadechopol, aan de pers weten.

Vanaf vandaag zal de dam de hoeveelheid water die in de Chao Phraya wordt geloosd verhogen tot tussen de 800 en 1.200 kubieke meter per seconde, waardoor het waterpeil in de rivier onder de dam stijgt, zei hij.

Khun Taweesak zei dat de afdeling het water dat het irrigatiesysteem binnenkomt, zal controleren om te voorkomen dat landbouwgebieden worden aangetast.

Er zou verder berichtgevingen vrijkomen wanneer het water dat in de Chao Phraya-rivier stroomt meer dan 1.200 kubieke meter per seconde zou bereiken, zei hij.

Het departement heeft ook zijn ambtenaren opgedragen om samen te werken met provinciegouverneurs en ambtenaren om de inwoners te informeren.  Khun Taweesak vroeg de bewoners om de watersituatie nauwlettend in de gaten te houden.

In Ayutthaya werd verwacht dat het waterpeil in de districten Bang Ban, Sena en Phak Hai snel met minstens 1,5 meter zou stijgen.

Het RID zei dat het het water via de Chao Phraya-dam zou reguleren om schade aan landbouwgrond aan beide zijden van de rivier te voorkomen.

In de tussentijd plaatste Khun Aswin Kwanmuang, de gouverneur van Bangkok, gisteren informatie op zijn Facebook-pagina dat de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) meer dan 3.000 km aan drainagebuizen door de hoofdstad schoonmaakt om zich voor te bereiden op het regenseizoen.

 Aswin zei dat Bangkok in de bekkenzone ligt, wat betekent dat overstromingen waarschijnlijk zijn wanneer de stortbuien komen.  Dit kan problemen opleveren voor mensen die reizen.

Hij zei dat de BMA een pijpdoorvijzeltechniek had gebruikt om het oppervlakte- en grondwateropslaggebied te vergroten, de afvoercapaciteit had vergroot met ondergrondse watertunnels die zouden werken als een ondergrondse rivier, en verbeterde pompstations en sluizen die de afvoer zouden versnellen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!