Er bestaat bezorgdheid over de virus uitbraak in het diepe zuiden van Thailand, de besmettingsgraad zo hoog als dat van Bangkok

ZUID THAILAND:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, maakt zich zorgen over de coronavirussituatie in het diepe zuiden, aangezien het infectiepercentage in vier zuidelijke provincies naar verluidt even hoog is als in de hoofdstad, zo maakte de assistent-woordvoerder dr. Apisamai Srirangsan bekend.

De vier zuidelijke provincies – Narathiwat, Pattani, Yala en Songkhla – meldden gisteren 1.968 gevallen van Covid-19 op een landelijk totaal van 9.930 nieuwe gevallen, of 21 procent, wat hetzelfde percentage is in Bangkok en de grootstedelijke regio.

Naar verluidt zijn de besmette patiënten op de werkplek en in andere locaties in quarantaine gezet. 

Ondertussen werden de meeste infecties in Bangkok gevonden in fabrieken die de “bubble and seal” -benadering gebruikten om de uitbraak onder controle te houden, zo maakte Khun Apisamai bekend.

De vaccinatiegraad in de vier provincies is nog laag, te laag zo blijkt. Ongeveer 22 procent van de inwoners van Narathiwat is volledig gevaccineerd, waarvan ongeveer 19 procent in Pattani en 28 procent in Yala en Songkhla, wat veel lager is dan de doelstelling van 50 procent.

Het cumulatieve aantal vaccinaties (28 februari – 3 oktober) bedraagt ​​55.150.481 doses in 77 provincies – 32.987.918 van hen hebben de eerste dosis gekregen, 20.696.791 die de tweede dosis hebben gekregen en 1.465.772 die de derde dosis hebben gekregen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!