“Entry Thailand” maakt reisvoorbereidingen gemakkelijker

~OP DE VOET VOLGEN~
(Stap voor stap volgen)

THAILAND:- De website van Entry Thailand, opgezet door de Thai Tourism Authority (TAT), beschrijft zes stappen voor internationale bezoekers die een reis naar Thailand plannen, inclusief registratie voor een toegangscertificaat en het boeken van een vlucht , het organiseren van de quarantaine, het afsluiten van de nodige Covid-19-verzekering, het controleren van de status van het toegangscertificaat en de vereisten bij binnenkomst. 

De verplichte quarantaineperiode voor gevaccineerde reizigers is 7 dagen. De reiziger moet minimaal 14 dagen voor de reisdatum zijn volledig gevaccineerd zijn met een vaccin dat is goedgekeurd en geregistreerd door het Thaise ministerie van Volksgezondheid of is goedgekeurd door de Wereldgezondheidsorganisatie. Bezoekers die niet zijn ingeënt tegen het coronavirus moeten 10 dagen in quarantaine zijn. Reizigers uit landen waar Covid-19 is gemuteerd, moeten 14 dagen in quarantaine. 

Hier de stappen om Thailand binnen te komen: 

Stap 1: Vraag het Certificaat van Binnenkomst aan, kortweg COE.  Voorafgaande goedkeuring kan ongeveer 3 dagen duren.  

Stap 2: Boek een repatriëringsvlucht of een semi-commerciële vlucht.  Tickets moeten uiterlijk 15 dagen na voorafgaande goedkeuring door de COE worden gekocht.  

Stap 3: Regel een verblijf in een ASQ-hotel (Alternative State Quarantine) en dien de boekingsbevestiging uiterlijk 15 dagen na de voorafgaande goedkeuring van de COE in.  

Stap 4: Sluiting ziektekostenverzekering Covid-19 uiterlijk 15 dagen na voorafgaande goedkeuring door COE.  Stuur het aankoopbewijs in.  Als de verzekering is geboekt via Entry Thailand, rapporteert het systeem automatisch de boekingsstatus. 

Stap 5: Controleer de COE-status en bereid aanvullende documenten voor voordat u op reis gaat. 

Stap 6: Bereid de vereiste documenten voor bij het betreden van Thailand Download de “Thailand Plus Application” en vul de Thailand Health Declaration of het T.8-formulier in. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TAT
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Entrythailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!