Enkele ziekenhuizen in Thailand bieden tele-medische diensten aan

~POPPETJE GEZIEN, KASTJE DICHT~
(We laten ons even zien, maar daarna is het voorbij)

BANGKOK:- Met het toenemend aantal patiënten na de recente uitbraak van Covid-19, zijn de ziekenhuizen overvol en is het personeel overbelast.  Sommige ziekenhuizen hebben zelfs hun deuren gesloten omdat medewerkers het coronavirus opliepen.  

Een aantal ziekenhuizen is de bevolking (expats) aan het aansporen  om via telegeneeskundekanalen, waaronder realtime arts-patiëntconsultaties via videogesprekken de Thaise gezondheidsdiensten te benaderen, daarbij zou zelfs de thuisbezorging van medicijnen inbegrepen zijn.

Het Siriraj Ziekenhuis kondigde aan het begin van deze week aan dat patiënten die geen spoedbehandeling nodig hebben, hun bezoeken moeten uitstellen of kiezen voor telegeneeskunde.  

Het Ramathibodi Ziekenhuis heeft op 1 april j.l. een telegeneeskundig systeem in gebruik genomen met als doel de zorg voor patiënten met chronische ziekten die het ziekenhuis regelmatig moeten bezoeken.  

Hey Bumrungrad Hospital heeft inmiddels een mobiele app ontwikkeld genaamd “Bumrungrad Anywhere”, waarmee dagelijks doktersconsultaties van 7.00 uur tot 23.00 uur in realtime mogelijk zijn via smartphones of tablets. 

De applicatie is beschikbaar in zowel de App Store als de Google Play Store en biedt maximale veiligheid voor de vertrouwelijke patiëntgegevens, zo is in de App Bumrungrad Anywhere te lezen.

Olleke Bolleke in Thailand

Foto: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!