De hoteliers van Pattaya willen dat er massaal gevaccineerd gaat worden

~STADSNIEUWS~ 

PATTAYA:- Hotels in Pattaya maken zich zorgen over de toeristische vooruitzichten en hopen op massale vaccinatie als de enige manier om uit de ergste crisis in haar geschiedenis te komen.

Khun Phisut Sae-Khu, voorzitter van de oostelijke afdeling van de Thai Hotels Association (THA), zei dat exploitanten in Pattaya hopen op een heropening in oktober na een nieuwe tegenslag van een derde golf van Covid-19-gevallen in Bangkok.

Behalve Phuket, dat in juli het eerste proefgebied zal zijn waar gevaccineerde toeristen zonder quarantaine worden verwelkomd, zullen Pattaya, Krabi, Phangnga, Koh Samui en Chiang Mai in oktober deelnemen aan het reservaat-programma.

“We maken ons zorgen over het vaccinatieplan voor Pattaya”, zo zei Khun Phisut.  “Als de situatie verslechtert, hebben we Covid-19-vaccins nodig, die naar de lokale gemeenschappen in de reservaatgebieden zouden moeten worden gedistribueerd.”  

Hij zei dat de regering voldoende vaccins moet aanschaffen, via staats- en particuliere bedrijven, om groepsimmuniteit op te bouwen en het plan voor de heropening van het toerisme te handhaven zoals gepland.  Toeristen, die zullen helpen, om meer vraag te creëren, aldus Phisut.

Hij verwacht een heel kalme periode, aangezien er na Songkran geen lang weekend meer is om binnenlandse reizen met een hoger inkomen te stimuleren.

De industrie zal waarschijnlijk moeten wachten tot de nieuwjaarsviering, zei de heer Phisut.

Voordat de nieuwe uitbraak oplaaide uit de Thong Lor-cluster, waren de hotels in Pattaya volgeboekt.

“Het toerismesentiment na Songkran zal onvermijdelijk stagneren, met een bezettingsgraad van één cijfer, zoals gebeurde tijdens de landelijke lockdown vorig jaar”, zegt khun Udom Srimahachota, vice-president van de westelijke afdeling van de THA.

In het beste geval zullen sommige toeristen uit Bangkok nog steeds Hua Hin bezoeken, wat een bezettingsgraad van 30% gaf op zaterdag, zei hij.  Als de regering de nieuwe uitbraak tegen mei kan beheersen, kan het toerisme over twee maanden geleidelijk weer opleven, zei Khun Udom.

Vorige week werd Hua Hin geconfronteerd met heel veel annuleringen vanuit de binnenlandse markt vanwege de onduidelijke toegangsregels, zei hij.

Veel reizigers geloofden dat Prachuap Khiri Khan alle toeristen vanuit Bangkok een quarantaine van 14 dagen had opgelegd.  In feite hebben alleen de rode zone-districten zoals Wattana, Bang Khae en Bang Khun Thian in Bangkok een verplichte quarantaine, zei de heer Udom.  Als gevolg hiervan loopt ten minste 30% van de hotelmedewerkers het risico op werkloosheid als er nog een lockdown komt, zei hij.

Het belangrijkste is dat de regering snel richtlijnen moet uitrollen voor de 250 billion baht aan zachte leningen en 100 billion voor de asset-opslagregeling voor banken om operators toegang te geven tot de steun, zei khun Udom.  

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerste aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Wichan Charoenkiatpakul
Content: Draemy Vroman
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!