Enkele ziekenhuizen in Bangkok sturen patiënten voor sneltesten de straat op!

~GELD DAT STOM IS, MAAKT RECHT WAT KROM IS~
(Mensen kunnen door financiële bevoordeling ertoe gebracht worden om onrecht toe te laten)

BANGKOK:- De daling van het aantal nieuw gemelde infecties door de CCSA, heeft het verlangen van Thaise bevolking voor een sneltest in en rond Bangkok getemperd.  Nu beperken veel ziekenhuizen in de stad het aantal geteste patiënten.  En als ze getest wilt worden, Thai of buitenlander, moeten ze bereid zijn om de portemonnee tevoorschijn te halen.

De Thaise “Thai Enquirer” meldt dat ten minste 3 particuliere ziekenhuizen geen nieuwe Covid-patiënten accepteren, waaronder het BNH-ziekenhuis, het Praram 9-ziekenhuis en het Paolo-ziekenhuis in Phaholyotin.  Maar zelfs de laatste, die een nieuwe batch testkits heeft ontvangen, zei dat ze alleen tussen 8.00 en 17.00 uur testen tegen een vergoeding van 4.500 baht uitvoeren.

Volgens Thai Enquirer beperken de openbare ziekenhuizen van de stad ook het aantal nieuwe Covid-tests.  Thammasat University Hospital en King Chulalongkorn Memorial Hospital doen tests, maar alleen op wie zij beschouwen als ‘risicogemeenschappen’, en slechts 100 tests per dag.  

Het Taksin-ziekenhuis, aan de westkant van de Chao Phraya, biedt gratis Covid-tests aan, maar nogmaals, alleen mensen die zij als ‘risicopatiënten’ beschouwen.  Geen van hen biedt de populaire drive-through-services.  Voor het merendeel van de ziekenhuizen die aanrekenen, bedragen de kosten voor de tests tussen de 4.000 – 6.000 baht, afhankelijk van de patiënten en hun waargenomen risiconiveau.

In Bangkok zijn in de afgelopen 24 rapportageperiode 293 nieuwe besmettingen geconstateerd.  210 meer gevallen werden gemeld uit provincies direct grenzend aan Bangkok.  In het hele land werden gistermorgen 1.390 nieuwe gevallen gemeld, een daling ten opzichte van de cijfers van gisteren en zaterdag, maar nog steeds ruim boven de cijfers die werden gerapporteerd in de eerste en tweede golf van Thailand.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai Enquirer
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Thai Enquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!