De MRTA dringt op goedkopere metro-tarieven dan de skytrain-tarieven in de hoofdstad Bangkok

~METEN IS WETEN, GISSEN IS MISSEN~
(Je kunt beter afmetingen meten dan schatten)

BANGKOK:- In reactie op een Facebook-bericht legde de Mass Rapid Transit Authority of Thailand (MRTA) uit dat de afstand die wordt afgelegd door de blauwe en paarse lijnen 59 kilometer is, niet 44 kilometer zoals aanvankelijk werd beweerd.

De transitautoriteit dringt aan op tarieven op de metro van Bangkok die goedkoper zijn dan de Skytrain. Khun Samart Ratchapolsitee, plv. hoofd van de Democratische Partij, had zondag een vergelijking geplaatst tussen de BTS Green Line- en MRT Blue en Purple Line-tarieven en vroeg waarom de MRT duurder was terwijl deze grotendeels in handen is van de staat.

De MRTA verduidelijkte dat aangezien de twee lijnen een langere afstand aflegden, het gemiddelde tarief per kilometer 1,18 baht betreft is, niet 1,59 baht zoals berekend door Samart.

De autoriteit legde ook uit dat het tarief wordt bepaald op basis van verschillende factoren, zoals de gemiddelde afstand die de reizigers afleggen.

De MRTA zei dat het gemiddelde woon-werkverkeer acht stations beslaat en 33 baht  kost op de paarse lijn en 31 baht op de blauwe lijn.  Ter vergelijking, zei de MRTA, kost een pendelen met acht stations op de BTS Green Line 40 baht of 20 procent meer dan de MRT. In zijn Facebook-bericht had de politicus het gemiddelde tarief van een rit van 1 km ter discussie gestel

BTS Green Line versus dezelfde afstand op de MRT en toonde aan dat het BTS-tarief 1,23 baht kost terwijl de MRT 1,59 baht.

Hij wees er ook op dat de 53 km lange BTS van Samut Prakan’s Kheha-station naar Pathum Thani’s Khu Khot-station slechts 65 baht kost, terwijl de 44 km lange MRT-lijn van het Khlong Bang Phai-station in Nonthaburi naar het Hua Lamphong-station in Bangkok 70 Baht kost.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!