Eerlijk Thais stel overhandigt een verloren tas met 100.000 baht aan politie in Ratchaburi

RATCHABURI:- Een eerlijk Thais stel vond een tas met 100.000 baht voor een winkelcentrum in de centraal gelegen provincie Ratchaburi en waarschuwde de politie zodat ze naar de eigenaar kunnen zoeken.

De achttienjarige Kittisak Thaweechokhirun alias “Zen” en zijn 18-jarige vriendin, Potchathawat Sabumuang alias “Mali” hebben gisteravond een met geld gevulde tas die ze in een winkelcentrum vonden, naar het politiebureau van het hoofddistrict Ratchaburi gebracht.

Mali vertelde de politie dat ze om 14.30 uur bij het winkelcentrum waren aankomen rijden om een ​​bioscoopfilm te kijken. Na de filmvoorstelling gingen ze naar de foodcourt van het winkelcentrum en zagen de tas onbeheerd op een stoel liggen.

Mali waarschuwde een medewerker van het winkelcentrum die de tas opende en de grote som geld ontdekte. Het winkelcentrum deed een aankondiging waarin de eigenaar van de tas werd gevraagd zich te melden, maar tot nu toe heeft niemand de tas met inhoud geclaimd.

Het stel wachtte tot 17.30 uur in het winkelcentrum in de hoop dat de eigenaar terug zou komen om de tas op te halen, maar er kwam niemand opdagen, dus hebben ze aangifte gedaan bij de politie. De politie haastten zich vervolgens naar het winkelcentrum om de tas op te halen.

Mali onthulde de reden waarom ze het geld niet aannam. Ze zei…:
“Dat geld is niet van mij. De eigenaar moet nu in de penarie  zitten. Mijn ouders hebben me altijd geleerd om geen dingen mee te nemen die niet van mij zijn. Ik hoop dat anderen dat ook zullen doen.”

De politie bevestigden dat de tas inderdaad 100.000 baht bevatte en verklaarden dat ze de tas in bewaring zouden houden totdat de rechtmatige eigenaar was geïdentificeerd.

Een ander soortgelijk hartverwarmend verhaal werd drie dagen geleden gemeld. Een motortaxi-rijder, Akkadate Jittayasothorn alias “Toey” in de provincie Nonthaburi bij Bangkok, vond onderweg contant geld ter waarde van 100.000 baht en gaf het terug aan de eigenaar. 

Toey onthulde tijdens het interview met de media dat…:
“Ik ben niet rijk, maar ik heb geen moeilijk leven. Misschien heeft ze het geld van de bank gehaald voor een belangrijke zaak. Nu het verloren is, zou de eigenaar in de problemen kunnen komen.”

Óók in Pattaya komt dat zo nu en dan voor, een week geleden gaf een motortaxi-rijder in Pattaya, Khun Nonglak Prakobsap, 13.700 baht contant terug aan een buitenlander. In februari gaf een chauffeur van een baht-bus in Pattaya een verloren tas met daarin 4.000 euro (150.000 baht) terug aan een Finse toerist.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!