Cobra spuugt in Noordoost-Thailand gif in de ogen van een rampenpreventiemedewerker

NAKHON RATCHASIMA:- Een Siamese spugende cobra spuugde gisteren gif in de ogen van een rampenpreventiefunctionaris in de provincie Nakhon Ratchasima in het noordoosten van Thailand. De reddingswerkers reageerden snel en slaagden erin zijn leven en gezichtsvermogen te redden. Om 19.40 uur kreeg de Hook 31 Rescue Unit te horen dat een cobra iemand in Ban Tanot Village subdistrict Ban Pho, had bespuugt.

Reddingswerkers haastten zich naar de plek waar ze de 49-jarige khun Kriengsak Klang, een medewerker van het departement burgerbescherming, gestationeerd in Ban Pho – aantroffen met ondraaglijke pijn. Op de grond lag een dode 1 meter lange Siamese spugende cobra (Naja siamensis).

Hulpverleners brachten khun Kriengsak in een ambulance en brachten hem met spoed naar het Maharat Nakhon Ratchasima-ziekenhuis. Onderweg spoelden reddingswerkers het brandende oog van Kriengsak uit met zout water – een beweging die hem uiteindelijk van blindheid behoedde.

Met verband over zijn linkeroog vertelde khun Kriengsak tegen verslaggevers wat er was gebeurd. Hij zei dat hij gisteren voor zijn nachtdienst aan het douchen was toen zijn collega hem vroeg om te helpen bij het vangen van een slang in het huis van een dorpeling.

Kriengsak sprong uit de douche, greep zijn handschoenen voor het vangen van slangen en haastte zich ter plaatse. Zodra hij aankwam, vond hij de cobra liggend op een bezem. Hij gebruikte een tang om het lichaam van de slang vast te pakken en gaf de tang door aan zijn collega.

Terwijl Kriengsak probeerde de kop van de slang te vangen, spuugde de cobra gif in zijn oog. Kriengsak belde meteen 1669 en vroeg om advies over de te ondernemen actie. Kriengsak kreeg te horen dat hij zijn ogen met zout water moest wassen en zo snel mogelijk naar een ziekenhuis moest gaan.

De gewonde man legde verder uit dat hij als rampenpreventiefunctionaris honderden keren slangen heeft gevangen. Hij zei dat de meeste slangen in het gebied cobra’s zijn, maar af en toe worden pythons gevonden. Hij zei dat hij in zijn leven veel cobra’s heeft gevangen.

Khun Kriengsak zei dat hij, omdat hij haast had, niet alle persoonlijke beschermingsmiddelen bij zich had die hij gewoonlijk draagt ​​om een ​​giftige cobra te vangen. 

Meestal draagt ​​hij een masker of een bril om zijn ogen te beschermen tegen spuwend cobragif. Nu herinnert hij zich waarom. Het maakt niet uit hoeveel slangen je hebt gevangen, je bent nooit immuun voor cobragif.

Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!