Een Thaise klassiek restaurant in Gent staat prominent in de nieuwe Bib Gourmand

GENT:- Dit jaar staan er twee Gentse restaurants in de Bib Gourmand. Dat is de gids van Michelin die restaurants in de kijker zet waar je lekker eet voor een schappelijke prijs. De Gentse nieuwkomers zijn Boris & Maurice (Sint-Amandsberg) en Le Baan Thai, dat al 34 jaar een stukje Thailand naar het Patershol brengt.

Een lekker driegangenmenu voor 45 euro of minder. Restaurants die dat serveren, maken kans om de Bib Gourmand te halen. Welke restaurants die status behouden (of verliezen), weten we volgende maand. Maar deze week maakte Michelin alvast de tweeëntwintig adressen bekend die nieuw zijn in de gids.  Daar zit het oude bekende Le Baan Thai in de Corduwaniersstraat, in het Patershol bij.

Eentje op drinken
“De Thaise traditie toont zich hier van zijn smakelijkste kant”, schrijft de gids over Le Baan Thai. Het restaurant was bij de start in 1989 nog maar het tweede Thaise eethuis in onze stad, maar is nog steeds een vaste waarde. “Dankzij het gebruik van verse producten, uitbundige parfums en beheerste pittigheid.” Niet onze woorden, maar die van Michelin.

“Geweldig nieuws”, zegt de 66-jarige khun Wanpen Kit Rattanawong, die al sinds de start meedraait bij Le Baan Thai. “Het maakt me vooral blij dat ze onze prijs-kwaliteitverhouding appreciëren. We staan al langer in de gids van Michelin, en toegegeven: af en toe keert zich dat tegen ons. Mensen zien de sticker aan onze voordeur en maken rechtsomkeer, want ze denken dat we per definitie een duur restaurant moeten zijn. Maar het tegendeel is waar.”

De vermelding in de Bib Gourmand is ook een mooie opsteker voor het team, vindt Wanpen. “Ik doe het tegenwoordig iets rustiger aan, maar gelukkig kan ik rekenen op een jong, gemotiveerd team. 

Een hechte groep ook, en wees maar zeker dat we er samen eentje op gaan drinken.” 

Olleke Bolleke in België

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!