Een sluipende dief weet 100 kippen en eenden van boerderij in het noordoosten van Thailand te stelen

UDON THANI:- Een vier meter lange python werd gisteren op heterdaad betrapt bij het stelen van pluimvee van een boerderij in de provincie Udon Thani in het noordoosten van Thailand.  De dikke slang had in korte tijd in totaal bijna 100 kippen en eenden verslonden en veroorzaakte aanzienlijke schade bij de boer.

De boer, de 58-jarige Chaiwichit Sarito, was met stomheid geslagen toen er dag in dag uit kippen en eenden van zijn boerderij verdwenen.  Er werd ook voortdurend aan de eieren ontvreemd, voegde hij eraan toe.  Aanvankelijk zei Chaiwichit dat hij dacht dat de boosdoener de hond van de buurman zou kunnen zijn.

Bijna 100 dieren raakte vermist totdat gisteren Chaiwichit eindelijk begreep wat er aan de hand was.  Ongebruikelijk waren de hanen gisteravond luid aan het kraaien voordat Chaiwichit een bange eend weg zag rennen vluchten en in de vijver belandde.

De mond van de boer viel open toen hij zag wat er werkelijk aan de hand was, aan een dakspant hing een gigantische python.

De boer belde onmiddellijk de Sawang Metta Thammasat-reddingseenheid van Udon Thani op, met het verzoek te helpen bij het verwijderen van een grote slang van een kippengreep in Ban Na Sai in het subdistrict Nong Bua.

De slangenvangers werden begroet door Chaiwichit die hen naar de gigantische python leidde die opgerold op de spanten van de kippengreep zat en zijn volgende gevederde slachtoffers uitzocht.

Het team ving de python en liet hem los in de natuur, ver weg van boerderij. Loterijhalzen willen misschien weten dat Chaiwichit op huisnummer 107 woont. De volgende trekking is op 16 april.

Vorige man vond een boer in Chonburi een vijf meter lange python in zijn kippenhok nadat een van zijn kippen was verdwenen.  Het kostte slangenvangers slechts vijf minuten om de slang na zijn maaltijd in een zak te krijgen.

Een jaar geleden gleed een python in een coup van een krielkippen in de provincie Ang Thong in centraal Thailand.  Nadat hij zich tegoed had gedaan aan acht kuikens en twee kippen, had de slang zich zo vol gaten dat hij nauwelijks meer kon bewegen en in slaap viel, waardoor reddingswerkers hem gemakkelijk konden vangen en verwijderen.

Misschien belangrijk voor u om te weten:
Pythons zijn niet giftig zoals cobra’s, maar hebben een akelige beet en kunnen alleen al door hun grootte ernstige schade aanrichten.  

In september vorig jaar gleed een python het Japan-gebouw in Bangkok, Thailand binnen en werd op camera vastgelegd terwijl hij vanuit het niets een medewerker van het staatsbosbeheer beet.

In oktober werd het lichaam van een vermiste Indonesische vrouw gevonden in een gigantische python in het bos in Jakarta.  De slang had haar helemaal opgeslokt.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!