Politie Pattaya pakte een groep Chinese woekeraars met overstay op

PATTAYA:- Gisteren werd er een groepje Chinese mannen in een gehuurd huis opgepakt vanwege het feit dat de geld tegen hoge rente aan landgenoten in China uitleende.

De politie van Chonburi, de toeristenpolitie en de Thaise immigratiedienst verrichtte de inval in een huis met twee verdiepingen in het M Mountain Village in Pattaya, nadat tijdens onderzoek bleek dat enkele Chinese staatsburgers zich naar verluidt aan woekeren schuldig maakte

Tijdens een huiszoeking vond de politie vier mannen en een vrouw, namelijk Fu Yin-ter (36), Hu Xiaowei (41), Lin Yongpin (29), Ji Liu-ne (29) en Tang Wei (35).

De politie zei dat de personen een huis in Pattaya huurden om een ​​illegale leninghandel te runnen die geld uitdeelde aan klanten in China. De groep maakte volgens de politie winst door een exorbitant hoog aflossingspercentage in rekening te brengen.

De politie nam bij de verdachten 8 laptops, 12 mobiele telefoons, meer dan 50 simkaarten en een lijst met verschillende debiteuren in beslag, die allemaal Chinees waren.

Bij het controleren van de visa van de verdachten ontdekte de politie ook dat vier van hen te lang in het land verbleven. De enige verdachte zou alsnog vervolgd worden voor werken zonder tewerkstellingsvergunning.

Alle vijf personen werden vervolgens aangehouden en op het politiebureau van Nongprue beschuldigd van overstay en het werken zonder werkvergunning.

De politie zei dat ze het bewijsmateriaal dat in het huis van de verdachten is gevonden, zullen onderzoeken om aanvullende aanklachten tegen de verdachten in te dienen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!